Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα – H πιθανή ημερομηνία για lockdown στην Αττική


Έντονη ανησυχία προκαλεί ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού και το ότι καταγράφονται πάνω από 300 επί δύο εβδομάδες.

Γι’ αυτό και σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά την τακτική απογευματινή ενημέρωση την Τρίτη, δύο πιθανά επόμενα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι η καθολική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπως επίσης και η δικαιολόγηση των μετακινήσεων για τα άτομα άνω των 65 ετών και τις ευπαθείς ομάδες.

Οι περιορισμοί, οι οποίοι άρχισαν από τη Δευτέρα και στους οποίους προστίθενται και άλλοι, όπως η αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων από την Πέμπτη – μεταξύ των οποίων και οι παραστάσεις στο Ηρώδειο-, αναμένεται να αποδώσουν στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, με τον στόχο να είναι να «μην πάμε σε επόμενα μέτρα».

Αυτό το μήνυμα προσπάθησαν να περάσουν χθες τόσο ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Και οι δύο ανέφεραν ότι η επιδημία στη χώρα μας είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, ιδιαίτερα στην Αττική είναι στο «πορτοκαλί» και τόνισαν τη σημασία της πιστής τήρησης των μέτρων.

Η κρίσιμη ημερομηνία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες την Παρασκευή αναμένεται να κριθεί το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα και ίσως ένα νέο lockdown στην Αττική.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ