Έληξε το γάλα; Να τι μπορείτε να το κάνετε


Εσείς τι κάνετε το γάλα που λήγει;

Ακόμα και αν ελέγχετε την ημερομηνία, όλο και κάποιο μπουκάλι γάλακτος θα παραμείνει «ξεχασμένο» σε ένα ράφι και θα πρέπει να το πετάξετε. Κι όμως, το ληγμένο γάλα μπορείτε να το αξιοποιήσετε.

Σύμφωνα με το sheknows.com, από τη στιγμή που το γάλα έχει λήξει, έχετε εναλλακτικές. Για παράδειγμα:

Σε γλυκά

Βασική προϋπόθεση είναι να μην έχουν περάσει πολλές μέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης. Αν λοιπόν έχετε γάλα ληγμένο 2-3 ημερών, μπορείτε να φτιάξετε κέικ ή ρυζόγαλο. Το γάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ψήνεται ή βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, πότε δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία.

Για τον καθαρισμό των επίπλων

Ανακατέψτε το γάλα που έχει λήξει με λίγο ξύδι και έχετε ένα «πανίσχυρο» καθαριστικό. Με ένα πανί περάστε τις μεγάλες επιφάνειες, χωρίς σκαλίσματα, με αυτό το μείγμα ενώ μόνο με το γάλα ( χωρίς το ξύδι) μπορείτε να καθαρίσετε και τα ασημικά σας.

Για καθαρισμό προσώπου

Απλώστε με λίγο βαμβάκι το ληγμένο γάλα στο πρόσωπό σας, όσες περισσότερες φορές μπορείτε. Παράλληλα, κάντε μερικές κομπρέσες στην περιοχή κάτω από τα μάτια με το βαμβάκι και αφήστε το για μερικά λεπτά. Ξεπλύντε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με μια κρέμα.

Για τα λουλούδια

Ορισμένα λουλούδια, όπως οι τριανταφυλλιές «δυναμώνουν» με το γάλα. Κάθε φορά λοιπόν που θα έχετε ληγμένο γάλα, μην ξεχνάτε να ποτίζετε την τριανταφυλλιά σας.

Για να αφαιρέσετε το λεκέ από μελάνι στο ύφασμα

Μουλιάστε στο ληγμένο γάλα το λερωμένο σας ύφασμα για ένα βράδυ και ξεπλύνετε καλά την επόμενη μέρα. Τρίβετε με απορρυπαντικό πλυντηρίου ή πιάτων, τοποθετείτε το ρούχο στο πλυντήριο, και ο λεκές έχει εξαφανιστεί.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ