Κοροϊδεύει τους πάντες ο Ερντογάν: Δηλώνει έτοιμος για διάλογο αλλά, κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο


Τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε το απόγευμα της Τετάρτης (23/09) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αντικείμενο τα ζητήματα που σχετίζονται με την Ανατολική Μεσόγειο εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο για την ένταση στην περιοχή, λέγοντας ότι αγνοούνται τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Ο Ερντογάν, υποστήριξε ότι η Τουρκία υποστήριζε τον διάλογο από την αρχή και είναι έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, ελπίζοντας, όπως ανέφερε, ότι η ευκαιρία για διπλωματία δεν θα χαθεί για άλλη μία φορά.

Ερντογάν και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συζήτησαν επίσης τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και άλλα περιφερειακά θέματα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κομισιόν, χαρακτήρισε «χρήσιμη» την επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην ανάρτησή της στο Twitter σημειώνει ότι «χαιρετίζει την προγραμματισμένη έναρξη των συνομιλιών» Ελλάδας και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναφέρει:

«Πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη μετανάστευση. Χαιρετίζω την προγραμματισμένη έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για μια εποικοδομητική σχέση με την ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που ήταν προγραμματισμένη για αύριο και μεθαύριο, αναβλήθηκε καθώς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μπήκε σε καραντίνα αφότου ένας αξιωματικός ασφαλείας βγήκε θετικός στον κορονοϊό.

Η συνάντηση μεταξύ των 27 ηγετών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί τελικώς στις 1-2 Οκτωβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ