ΑΑΔΕ: Παράταση στις προθεσμίες δήλωσης μίσθωσης ακινήτων

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων μίσθωσης ακινήτων, δηλώσεων COVID και δηλώσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Συγκεκριμένα:

Παρατείνεται έως τις 20 Οκτωβρίου 2020 η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων μίσθωσης ακινήτου, με ημερομηνία έναρξης μίσθωσης από 1η έως και 31 Αυγούστου 2020.

Παρατείνεται μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Σε περίπτωση, που μισθωτήριο – το οποίο έχει συναφθεί προ του 2014 και είναι σε ισχύ στις 12 Ιουνίου 2020 – έχει παραταθεί σιωπηρά ή έχει αλλάξει κάποιος όρος του, και δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά η σχετική δήλωση στο myTAXISnet. Η δήλωση υποβάλλεται χωρίς κυρώσεις, και περιλαμβάνει στοιχεία, που ισχύουν στις 12 Ιουνίου.
  • Αν το μισθωτήριο έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά και έχει λυθεί μέχρι τις 12 Ιουνίου. Διαφορετικά η μίσθωση θεωρείται ότι ισχύει.

Παρατείνεται έως και τις 9 Οκτωβρίου η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Covid:

α) αρχικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο, για όσους δεν έχουν ακόμα υποβάλει αρχικές δηλώσεις και

β) τροποποιητικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο.

Οι αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» για τον μήνα Σεπτέμβριο μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την 20η Οκτωβρίου 2020.

Προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

Η αποδοχή των «Δηλώσεων Covid» από τους μισθωτές γίνεται μέσα σε επτά ημέρες από τη λήξη των σχετικών προθεσμιών. Εάν η αποδοχή δεν διενεργηθεί εντός της ως άνω προθεσμίας, θεωρείται ότι η «Δήλωση Covid» έχει γίνει αποδεκτή από τον μισθωτή.

Παρατείνεται έως και τις 20 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία υποβολής των αρχικών «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής» με ημερομηνία αναχώρησης του μισθωτή από 1/8/2020 έως και 31/08/2020 ή των αρχικών «Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής» με ημερομηνία ακύρωσης της μίσθωσης από 1/8/2020 έως και 31/08/2020.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ