Κορονοϊός – Lockdown 2: Γιατί η κυβέρνηση δεν προχωράει σε καθολική καραντίνα;

Κορονοϊός: Το μέγα ερώτημα των πολιτών είναι πότε θα γίνει το δεύτερο lockdown – Όπως έχουμε επισημάνει έχει ήδη δημιουργηθεί ήδη μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι πάμε ολοταχώς σε #lockdown2, αφού η αύξηση των κρουσμάτων είναι γεωμετρική – Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετοί που επιμένουν ότι ακόμα δεν θα πάμε σε καθολική καραντίνα – Ποια είναι η αλήθεια;

Και τι σχέση μπορεί να έχει όλη αυτή η διαδικασία με το πρόσωπο του κορυφαίου γιατρού Σωτήρη Τσιόδρα που έβγαλε τη χώρα στο ξέφωτο από το πρώτο κύμα του ιού – Την ίδια ώρα σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με την εμφανή απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από την τακτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Θα γίνει ή δεν θα γίνει καθολικό lockdown;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη.

Το όλο ζήτημα έχει σχέση με την παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα και τούτο διότι ο καθηγητής το τελευταίο διάστημα έχει βγει από το κάδρο της διαχείρισης του κορονοϊού και γίνεται αντιληπτό ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει στην διαχείριση της κρίσης.

Ο κ. Τσιόδρας ήταν και είναι manager σε αυτή την κρίση και μπορούσε λόγο εμπειρίας να πάρει γρήγορες αποφάσεις με απόλυτη σιγουριά στις δυνάμεις του.

Φαίνεται ότι το «σύστημα» δεν διαθέτει άλλον Τσιόδρα και κανείς άλλος δεν μπορεί με αυτή την άνεση και τη σιγουριά του Σωτήρη Τσιόδρα να οδηγήσει τη χώρα σε καραντίνα.

Είναι επίσης σημαντικό να προσθέσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εμπιστεύεται απόλυτα και άρα θα επιθυμούσε σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο lockdown η απόφαση να είχε την υπογραφή τόσο του ιδίου, όσο και του Τσιόδρα.

Άρα το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει ο πρωθυπουργός να ξαναβάλει στο κάδρο τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο.

Προς το παρόν και όσο ο Τσιόδρας δεν μπαίνει στο κάδρο η κυβέρνηση είναι επιφυλακτική σε ένα νέο lockdown.

Γιατί ο κ. Τσιόδρας «εξαφανίστηκε»;

Αναφορά στην «εξαφάνιση» του επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, έκανε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Την 1η Σεπτεμβρίου έγινε η τελευταία guest εμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα σε ενημέρωση και έκτοτε δεν τον ξαναείδαμε», τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star.

Όπως ανέφερε η επίσημη εξήγηση από την κυβέρνηση είναι πως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ότι σήμερα το πρωί ήταν στο Υπουργείο Υγείας με τον Βασίλη Κικιλια και μετά πήγε στο Άγιο Όρος και πως σε κάθε περίπτωση είναι ενεργός στα καθήκοντά του.

«Αλήθεια είναι αυτά αλλά όχι όλη η αλήθεια. Στην πραγματικότητα ο κ. Τσιόδρας έχει διαφωνήσει δυο φορές με κυβερνητικές αποφάσεις και όλοι οι επιδημιολόγοι ήταν μαζί του. Η πρώτη ήταν για τα σχολεία και τα τμήματα των 25 παιδιών, για τα οποία επέμενε να είναι στους 15 μαθητές το όριο. Και η δεύτερη φορά για την πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς επέμενε να είναι στο 50%» αποκάλυψε η Κ. Μακρή, η οποία τέλος σχολίασε:

«Τίποτα από τα δύο δεν έγινε για λόγους οικονομικούς. Κι επειδή δε θέλει να γίνει πολιτικός, πήγε στα μετόπισθεν της μάχης.

Είναι εμφανές όμως ότι λείπει. Είναι ο άνθρωπος που μας οδήγησε στο ξέφωτο τον Μάρτιο, που τον εμπιστευτήκαμε και μας έπεισε. Αν δε βγει και τώρα μπροστά, ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ