ΝΔ: Τηλεδιάσκεψη για το νέο χωροταξικό


Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας και οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος συζήτησαν με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας – αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος – Δημήτρη Οικονόμου τις βασικές πτυχές του σχεδίου νόμου για τον «Εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας».

Η συζήτηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργου Στεργίου, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του επισήμανε: «Η διαχείριση αλλεπάλληλων κρίσεων δεν αποπροσανατολίζει την κυβέρνησή μας από το μεταρρυθμιστικό της έργο. Το νέο σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας έρχεται να δώσει μεγαλύτερη αξία στην περιουσία των Ελλήνων προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον αλλά και να διευκολύνει τη χωροθέτηση επενδύσεων σε όλη την Ελλάδα υπηρετώντας τη βασική μας επιδίωξη για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, ανέλυσε τα σημεία που αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού στις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτά τέθηκαν κατά την περίοδο της διαβούλευσης.

Ο Υφυπουργός παρουσίασε τις μεταρρυθμιστικές τομές του σχεδίου νόμου που συνοψίζονται στους οριζόντιους κανόνες που μπαίνουν για πρώτη φορά στον χωροταξικό σχεδιασμό με γνώμονα την ασφάλεια δικαίου, την προστασία του περιβάλλοντος και της ιδιοκτησίας καθώς και τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Ενώ εστίασε στη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς καθώς και στην αύξηση των θέσεων εργασίας που επιφέρει το νομοσχέδιο. Παράλληλα, επισήμανε και τις βελτιώσεις που προέκυψαν από την επεξεργασία των προτάσεων που κατατέθηκαν κατά τη δημόσια διαβούλευση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρος Καλαφάτης, οι Βουλευτές Μαρία Κεφάλα, Γιάννης Οικονόμου και Βασίλης Σπανάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, η Εκπρόσωπος Τύπου για περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου και ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου Νίκος Ρωμανός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ