Μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό: «Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα»


«Μαζί θα πετύχουμε ή μαζί θα χάσουμε την ευκαιρία» τόνισε ο πρωθυπουργός

Μήνυμα στους πολίτες απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό και την επιδημιολογική έξαρση στην Αττική.

Για κρίσιμη καμπή στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες.

«Έχουμε περάσει επτά δύσκολους μήνες. Η κυβέρνηση μάχεται σε πολλά θέματα. Ειδικά στον πόλεμο για την υγεία, χρειαζόμαστε σύμμαχο τον πολίτη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας πως για να τιθασεύσουμε το νέο κύμα της πανδημίας, πρέπει να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά. «Ο ιός είναι εδώ και πολύ πιο θανατηφόρος από τη γρίπη», επεσήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε προς ώρας το ενδεχόμενο νέου lockdown και έκανε λόγο για στοχευμένες παρεμβάσεις όπου και όταν χρειαστεί, σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Αττική. Παράλληλα επιχειρηματολόγησε κατά ενός νέου γενικού lockdown.

O πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις καταλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στα σχολεία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κλειστά σχολεία, σημαίνει κλειστά μυαλά. Τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας, και όχι τα πρώτα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως οι χώροι εργασίας και ψυχαγωγίας μπορούν να ευνοήσουν τη μετάδοση του ιού, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουν. «Πρέπει να αναπροσαρμόσουν τους κανόνες και τα ωράρια λειτουργία τους. Η μάσκα, λοιπόν, πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Και να αναπτυχθεί η τηλεργασία. Ενώ συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν για κάποιο διάστημα διαδικτυακά. Θα το πω ανοιχτά: Το δίλημμα είναι «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα». Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη. Χωρίς πολλά λόγια. Αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο», υποστήριξε.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ, ότι τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα βγουν στους δρόμους 100 λεωφορεία και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οτι θυμασαι χαιρεσαι ρε καλοπαιδο.Εσυ τα κανεις σκατα μετα αναιρεις[ποιος εκλεισε πρωτα τα σχολεια και τελευταια τα ΚΑΠΗ,εγω]κοπροσκυλιαζεις,τρως τα λεφτα μας με τους αρπαχτους,και μου κουνας το δαχτυλο.Μου εχεις επιβαλλει ενα σωρο γελοιοτητες και μου λες για αυτοπροστασια[Σου’πανε τη νομικη εννοια της λεξης;]

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ