Στη Βουλή η υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες


Στη Βουλή οδηγείται η υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες μετά την κατάθεση επιβαρυντικών στοιχείων για το παρασκήνιο του διαγωνισμού από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο επιχειρηματίας που είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας αποκαλύπτει στο υπόμνημά του, ότι με παρέμβαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετείχε στο διαγωνισμό λόγω των στενών σχέσεων εμπιστοσύνης και του αριστερού του παρελθόντος, προκειμένου να αποκτηθεί άδεια για κανάλι, στο οποίο τον έλεγχο θα είχε η τότε κυβέρνηση.

«Μου ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου και αντιστρόφως να τους “δανείςω” το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό μου όνομα και μόνο και να μπώ “μπροστινός” για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους….».

Ο επιχειρηματίας βάλλει κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, στον οποίο αποδίδει το σχέδιο άλωσης του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ αφήνει αιχμές και για άλλα κυβερνητικά στελέχη της εποχής εκείνης, μιλώντας και για το οικονομικό παρασκήνιο της συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Μετά τις αποκαλυπτικές περιγραφές του Χρήστου Καλογρίτσα και τα επιβαρυντικά στοιχεία κατά του πρώην υπουργού η υπόθεση σύντομα θα οδηγηθεί στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ