Κορονοϊός-Εξαδάκτυλος: Αν δεν τιθασεύσουμε τον ιό, η σημερινή κατάσταση θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση

Αν δεν αλλάξουν οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού, «η σημερινή κατάσταση θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση», όπως επεσήμανε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

«Αν δεν τιθασευτεί η εξάπλωση θα βρεθούμε σε καταστάσεις τραγικές και πρέπει να τις γλιτώσουμε πάση θυσία. Είναι η τελευταία ευκαιρία να τιθασεύσουμε με απλά μέτρα την κυκλοφορία του ιού» είπε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104.6, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, με αφορμή το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος έχει εξελιχθεί στον φονικότερο μήνα «καθώς έχει ξεπεράσει και τον Απρίλιο».

«Και ακόμα είμαστε πρακτικά στο τέλος του καλοκαιριού και έχουμε μπροστά μας μια δυσκολότερη περίοδο στο φθινόπωρο και το χειμώνα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Περισσότερα από 1.000 κρούσματα»

«Αν δεν τιθασευτούν οι αριθμοί θα πρέπει να υπάρξουν οπωσδήποτε μέτρα γιατί αν δεν γίνει αυτό θα δούμε αριθμούς που δεν διανοούμαστε» συμπλήρωσε κάνοντας λόγο και για πολύ περισσότερα από 1000 κρούσματα». «Τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν εικόνες που η σημερινή κατάσταση θα αποτελεί γλυκιά ανάμνηση» υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος, χτυπώντας «καμπανάκι» για το τι μπορεί να συμβεί αν δεν περιοριστεί άμεσα η διασπορά του ιού.

Τέλος, σχολιάζοντας του «ψιθύρους» για κλείσιμο των σχολείων τις επόμενες ημέρες, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ξεκαθάρισε, ότι «δεν εξετάζουμε να κλείσουν τα σχολεία».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ