Αυτοψία Τσίπρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός


Επίσκεψη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Αφού θερμομετρήθηκε, ο κ. Τσίπρας μπήκε στο χώρο του νοσοκομείου, όπου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις, ενώ συνομίλησε με το προσωπικό για τα προβλήματα του κλάδου και τις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας.

Στο χθεσινό διάγγελμά του ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι, παρά τις πιέσεις, το σύστημα υγείας απέχει ακόμη από το να θεωρείται κορεσμένο.

Σχετικά με την ΚΥΑ με την οποία δεσμεύονται κλίνες σε στρατιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε την Πέμπτη ότι αυτό γίνεται προκειμένου να αντέξει συνολικά το ΕΣΥ στην περίθαλψη όχι μόνο των περιστατικών Covid-19 αλλά και άλλων σοβαρών ασθενειών, για τις οποίες θα εξακολουθούν να χρειάζονται κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία.

Ειδικότερα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Θ. Σκυλακάκη και Β. Κικίλια προβλέπεται η δέσμευση εγκαταστάσεων, χώρων και κλινών έως τις 30.09.2020 στις τριτοβάθμιες δομές υγείας του ΕΣΥ και σε στρατιωτικά νοσοκομεία αποκλειστικώς για νοσηλεία προσώπων που νοσούν από κορονοϊό, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν και την διαθεσιμότητα των νοσοκομείων.

Επίσης αναφέρει ότι με απόφαση των διοικητών αυτών των δομών, καθορίζεται η διαδικασία μεταφοράς των ασθενών που δεν πάσχουν από κορονοϊό από αυτές τις κλινικές σε άλλους χώρους νοσηλείας, σε άλλες δημόσιες δομές. Όπως προβλέπει σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι κλίνες στις δημόσιες δομές για τη μεταφορά των ασθενών, «δύναται να διατίθενται κλίνες νοσηλείας και κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια- κλινικές, οι οποίες διαθέτουν σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας τους αντίστοιχα τμήματα για τη νοσηλευτική περίθαλψη των ασθενών, καθ’υπέρβασιν του αριθμού όσων διατίθενται στον ΕΟΠΥΥ δυνάμει σχετικών Μνημονίων Συνεργασίας, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 21 του ΕΚΠΥ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ