Συντάξεις: Ψηφιακά η απονομή του 80%-85% έως το τέλος του 2021


Η  κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει τον μηχανισμό για την άμεση, ψηφιακή απονομή συντάξεων – Ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, ανακοίνωσε την επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικής απονομής συντάξεων. 

Επέκταση του συστήματος ηλεκτρονικής απονομής συντάξεων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Μουλκιώτη. Μάλιστα, αναμένεται το 80%-85% των συντάξεων να αποδίδονται ψηφιακά και με γρήγορους ρυθμούς έως το τέλος του 2021.

Ο υφυπουργός Εργασίας εξήγησε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις κύριων συντάξεων ανέρχονται σε 117.876 και των επικουρικών 57.101, αλλά καθαρή εικόνα για την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες με την ολοκλήρωση της σχετικής εκκαθάρισης.

«Τα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του συστήματος ΑΤΛΑΣ προχωρά κανονικά. Πιλοτικά γίνεται για την απονομή συντάξεων ΟΓΑ και χηρείας που αποτελούν το 30% των εκκρεμών συντάξεων. Αυτές αποδίδονται πλέον άμεσα και οι συνταξιούχοι δεν μετατρέπονται σε κλητήρες που πηγαίνουν από το ένα γραφείο στο άλλο και εξυπηρετούνται άμεσα. Σταδιακά θα εντάσσονται και νέες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Γαλλία: Συναγερμός στο Παρίσι – Επίθεση με μαχαίρι κοντά στο Charlie Hebdo


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ