Η Αμερική τιμά την Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ με ένα άγαλμα


Ένα μνημείο εις μνήμην της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ

η μεγαλύτερη υπέρμαχο των δικαιωμάτων των γυναικών και κορυφαία φιλελεύθερη φωνή του δικαστηρίου ετοιμάζεται τώρα να τιμήσει (μετά τον θάνατό της) η γενέτειρά της. Η κορυφαία δικαστικός Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 87 ετών, θα έχει τώρα το δικό της μνημείο που θα θυμίζει σε μικρούς και μεγάλους την προσφορά της όχι μόνο στις γυναίκες των ΗΠΑ αλλά και σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

Το άγαλμα , σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, θα είναι μια κίνηση τιμής από τη γενέτειρά της, το Μπρούκλιν. Μέσα στις επόμενες ημέρες μια επιτροπή θα αναλάβει να συμβουλευτεί εγχώριους καλλιτέχνες και πολιτιστικά ιδρύματα που θα προτείνουν ιδέες τόσο για το σχέδιο του αγάλματος όσο και για την ακριβή τοποθεσία ανέγερσής του.

«Ως δικηγόρος, νομικός και καθηγήτρια η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ επαναπροσδιόρισε την ισότητα των φύλων ως προς το δικαίωμα εκπροσώπησης σε θεσμούς και τα δικαιώματα του πολίτη και εξασφάλισε ότι η Αμερική ανταποκρίθηκε στα ιδανικά της ίδρυσής της. Ήταν μια μνημειώδης φιγούρα ισότητας και όπως όλοι μας μπορούμε να συμφωνήσουμε αξίζει ένα μνημείο προς τιμήν της» είπε, σε ανακοίνωσή του ο Κουόμο.

«Ενώ η οικογένεια της Νέας Υόρκης θρηνεί τον θάνατο της Δικαστή Γκίνσμπεργκ, με υπερηφάνεια θυμόμαστε ότι ξεκίνησε το απίστευτο ταξίδι της από εδώ, στο Μπρούκλιν. Η υστεροφημία της θα συνεχίζει να ζει μέσα στην πρόοδο που δημιούργησε για την κοινωνία μας, και αυτό το άγαλμα θα είναι μια υλική υπενθύμιση των πολλαπλών συνεισφορών της στην Αμερική που ξέρουμε σήμερα αλλά και μια έμπνευση για όσους θα συνεχίσουν, για πολλές γενιές, να χτίζουν πάνω στο πελώριο συνολικό έργο της» πρόσθεσε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ