Σουηδία: Ξυλοδαρμός γνωστού δημοσιογράφου – επικριτή του Ερντογάν


Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε την Πέμπτη (25/09) κοντά στο σπίτι του στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, ο Τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt

Ο Abdullah Bozkurt είναι ο διαχειριστής της ανεξάρτητης ιστοσελίδας «Nordic Monitor», η οποία «χτυπά» καθημερινά με σοβαρές αποκαλύψεις και καταγγελίες τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση του.

O δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση από τρεις άνδρες κοντά στο σπίτι του, στο προάστιο της Spanga της Στοκχόλμης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο και στο κεφάλι και να διακομιστεί για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

«Μέσα σε λίγα λεπτά μόλις βγήκα από το σπίτι μου, με πλησίασαν απειλητικά τρεις άντρες. Ο ένας με έσπρωξε και έπεσα στο πεζοδρόμιο και άρχισαν να με χτυπούν στο πρόσωπο και στο κεφάλι» δήλωσε ο Bozkurt συμπληρώνοντας πως στη συνέχεια οι δράστες, τους οποίους δεν γνωρίζει, τράπηκαν σε φυγή.

Η σουηδική αστυνομία διερευνά το περιστατικό, το οποίο αποτελεί συνέχεια απειλών που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα ο αυτοεξόριστος δημοσιογράφο.

Bozkurt_sweden.jpg

Πηγή: nordicmonitor

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ