Αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 22 νεκροί

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους σήμερα το βράδυ (25/9) στην περιοχή του Χαρκόβου, στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Χαρκόβου, Αλέξι Κούτσερ, δύο από τους επιβαίνοντες επέζησαν ενώ αγνοούνται οι υπόλοιποι 4. Από τους δύο επιζώντες, ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία. Εκτός από το πλήρωμα, στο αεροσκάφος επέβαιναν πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και σπουδαστές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Δημιουργούμε επειγόντως μια επιτροπή για τη διερεύνηση όλων των περιστάσεων και των αιτίων της τραγωδίας. Έδωσα τις σχετικές οδηγίες στον Πρωθυπουργό. Μια ομάδα αναζήτησης εργάζεται ήδη επί τόπου. Αύριο θα είμαι στην περιοχή του Χάρκοβο», έγραψε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βόλοντυρ Ζελένσκι μέσω του Telegram.

Όπως επιβεβαίωσε και ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας, αεροσκάφος τύπου An-26 συνετρίβη στην πόλη Chuguev στην ευρύτερη περιοχή του Χαρκόβου, κατά την προσγείωση.

Μέχρι στιγμής, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της συντριβής.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ