Σεισμός στο Άγιον Όρος: Βίντεο από την στιγμή που χτυπά ο «Εγκέλαδος»


Τη στιγμή του ισχυρού σεισμού των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγίου Όρους κατέγραψε κάμερα στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές.

Συγκεκριμένα, κάμερα ασφαλείας στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές έδειξε ένα στιγμιότυπο για το τι γινόταν στις 1:50 εντός του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 22 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά του Άθωνα και είχε εστιακό βάθος 17,5 χιλιόμετρα, κοντά στο σημείο που είχε καταγραφεί η δόνηση των 4,4 Ρίχτερ λίγες ώρες νωρίτερα.

Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις μονές, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (σ.σ. το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολόγιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο).

Ακολούθησαν και άλλοι σεισμοί, μικρότερης έντασης, με πιο ισχυρό έναν εντάσεως 3,9 Ρίχτερ, στις 2:09 τα ξημερώματα, με το ίδιο επίκεντρο, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/ProtatoAxionEstin/posts/134714398347161

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ