Καλίν: Πιστεύω ότι οι συνομιλίες με την Ελλάδα θα έχουν θετικό αντίκτυπο


Για θετικό αποτέλεσμα μίλησε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, όσον αφορά στις συζητήσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Οι εργασίες για να αποφασισθεί μια ημερομηνία για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα συνεχίζονται, δήλωσε ακόμη ο Καλίν ισχυριζόμενος ότι οι συνομιλίες θα συνεχισθούν από εκεί που διακόπηκαν και θα επικεντρωθούν όχι μόνο σε ζητήματα υφαλοκρηπίδας και θαλάσσιων ορίων, αλλά και στα νησιά και τον εναέριο χώρο.

Ο ίδιος δήλωσε πως πιστεύει ότι οι συνομιλίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο και θα επικεντρωθούν επίσης σε πολιτικές διαβουλεύσεις και συνομιλίες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο πλευρών.

«Και στα τρία αυτά πεδία, πιστεύουμε ότι θα κάνουμε καλή πρόοδο πολύ σύντομα», δήλωσε.

Η Σύνοδος Κορυφής ευκαιρία για επανεκκίνηση των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ

Η Τουρκία βλέπει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα ως ευκαιρία για μια επανεκκίνηση των σχέσεων ανάμεσά τους, όμως η ΕΕ πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και ένα χρονοδιάγραμμα για να δουλέψουν πάνω σ’ έναν οδικό χάρτη μαζί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

«Πιστεύω πως η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έχει μια ευκαιρία για να έχουμε μια επανεκκίνηση στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. Είναι μια σημαντική ευκαιρία. Μπορούμε να έχουμε μια επανεκκίνηση εκεί. Και βλέπω αυτή την προθυμία από την πλευρά πολλών χωρών μελών της ΕΕ», δήλωσε στο Reuters ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο Καλίν είπε επίσης ότι στις συνομιλίες που είχε την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν υπήρξε θετική ατμόσφαιρα και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να προσπαθήσουν να βρουν τρόπους για να ελαχιστοποιήσουν τις διαφορές τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ