Πέτσας στο CNN Greece: Οι διερευνητικές επαφές ξεκινούν από εκεί που σταμάτησαν το 2016

Οι διευρευνητικές επαφές με την Τουρκία ξεκινούν από εκεί που σταμάτησαν το 2016 και το μοναδικό θέμα που θα είναι αντικείμενο συζήτησης είναι η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως δεν υπάρχει ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών. «Ποτέ δεν υπήρξε θέμα αποστρατικοποίησης και δεν θα υπάρχει και τώρα, οπότε οι όποιες δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας για το συγκεκριμένο δεν αφορούν τις διευρευνητικές επαφές» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο θέμα της επιστολής του Ταγίπ Ερντογάν στην ΕΕ, σηκώνοντας πως δεν είπε κάτι καινούριο.

Εν τω μεταξύ για θετικό αποτέλεσμα μίλησε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, όσον αφορά στις συζητήσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Οι εργασίες για να αποφασισθεί μια ημερομηνία για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα συνεχίζονται, δήλωσε ακόμη ο Καλίν ισχυριζόμενος ότι οι συνομιλίες θα συνεχισθούν από εκεί που διακόπηκαν και θα επικεντρωθούν όχι μόνο σε ζητήματα υφαλοκρηπίδας και θαλάσσιων ορίων, αλλά και στα νησιά και τον εναέριο χώρο.

Ο ίδιος δήλωσε πως πιστεύει ότι οι συνομιλίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο και θα επικεντρωθούν επίσης σε πολιτικές διαβουλεύσεις και συνομιλίες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο πλευρών.

«Και στα τρία αυτά πεδία, πιστεύουμε ότι θα κάνουμε καλή πρόοδο πολύ σύντομα», δήλωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ