Τσίπρας: Τώρα που φουντώνει η οργή των πολιτών, δίνετε λεφτά στα κανάλια


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του «Ιανού».

«Τώρα που βλέπετε την οργή των πολιτών να φουντώνει για την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε μείζονες κρίσεις, σπεύδετε να δώσετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Δεν δείχνετε όμως τα ίδια αντανακλαστικά για τα θέματα που αφορούν τις ζωές των Ελλήνων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβαση του στη Βουλή.

«Ο Μητσοτάκης έκρυψε τους υπαίτιους της καταστροφής»

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην αδράνεια, όπως είπε, της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις πληγείσες περιοχές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο Ιόνιο και υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός πήγε καθυστερημένα και σαν τον κλέφτη στην Καρδίτσα.

«Αλλά τους υπαίτιους της καταστροφής, τους έκρυψε κάτω από τις γενναίες φτερούγες του. Τον εδώ και πάνω από δέκα χρόνια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και το Δήμαρχο της Καρδίτσας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας. Αυτούς δηλαδή που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων και για τα αντιπλημμυρικά, που ήταν και η αιτία που πνίγηκε η Καρδίτσα», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η εικόνα εξακολουθεί να θυμίζει βιβλική καταστροφή ενώ υπογράμμισε ότι από τις 7000 επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Καρδίτσας το 80% έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει καταστροφές στο 60 έως 90% της εμπορικής τους περιουσίας. Χαρακτήρισε κοροϊδία τα 8000 ευρώ αποζημίωση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όταν όπως είπε, οι ζημιές ξεπερνούν τις τις 50.000 έως 200.000 ευρώ.

Δείτε την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ