USS Hershel “Woody” Williams: Το θηριώδες πολεμικό πλοίο που θα βρίσκεται μόνιμα στην Σούδα


Έπειτα από ανακοίνωση του Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στη βάση της Σούδας θα βρίσκεται μόνιμα το εντυπωσιακό ελικοπτεροφόρο των ΗΠΑ USS Hershel «Woody» Williams.

Κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε από την Κρήτη, ότι το ελικοπτεροφόρο των ΗΠΑ, USS Hershel «Woody» Williams, θα ελλιμενιστεί μόνιμα στη Σούδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Έχουμε μία πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση, βλέπουμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας. Έχουμε πολλούς στενούς δεσμούς. Το Williams θα έρθει για μόνιμο ελλιμενισμό στη Σούδα. Είναι μια τέλεια επιλογή γιατί είναι στρατηγική θέση και συμβολίζει τη στρατηγική συνεργασία που υπάρχει και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Είναι πολύ σημαντική αυτή η σχέση γιατί βλέπουμε ότι η Ρωσία αποσυντονίζει την ισορροπία στην περιοχή, όπως στη Λιβύη».

Το ελικοπτεροφόρο των ΗΠΑ USS Hershel «Woody» Williams, έχει μήκος 230 μέτρων και διαθέτει ένα κατάστρωμα πτήσης 4.830 τετραγωνικών μέτρων, είναι ένα πλοίο ειδικών επιχειρήσεων, που μεταφέρει ελικόπτερα και πεζοναύτες.Το πλοίο Έχει πάρει το όνομά του από τον ανθυπασπιστή των Πεζοναυτών Hershel Woody Williams, τελευταίου επιζώντος παρασημοφορημένου με το παράσημο της Τιμής του Αμερικανικού Κονγκρέσου για τον ηρωϊσμό του στη μάχη της Ίβο Τζίμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ