Κορονοϊός: Τι είπαν Τσιόδρας και Χαρδαλιάς για το γηροκομείο- Σε νοσοκομεία μεταφέρονται 21 ασθενείς


Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές καθώς εντοπίστηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο γηροκομείο που βρίσκεται στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα εντοπίστηκαν συνολικά 32 κρούσματα.

Στο γηροκομείο ό έσπευσαν οι καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Τσιόδρας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η μετάδοση του ιού στο γηροκομείο έγινε από εργαζόμενο και χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή. Το 80% των φιλοξενουμένων στην δομή έχει υποκείμενα νοσήματα ανέφερε ο καθηγητής και φανερά ανήσυχος σημείωσε: «Στη Θεσσαλονίκη το πήραμε το μάθημα. Στην Αθήνα δεν το έχουμε πάρει. Η Αθήνα δεν πάει καλά».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πλευρά του αρκέστηκε να πει πως «21 από τους 32 τρόφιμους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

Στο σημείο έχουν καταφθάσει συγγενείς των φιλοξενουμένων οι οποίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και αναμένουν την επίσημη ενημέρωση των ειδικών που βρίσκονται μέσα στον οίκο ευγηρίας. Όπως έγινε γνωστό οι 21 από τους 32 που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν από τον οίκο ευγηρίας σε νοσοκομεία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ