ΣΥΡΙΖΑ: Τα αδιέξοδα και οι παλινωδίες έχουν την υπογραφή Μητσοτάκη


Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να αγχώνεται για τον τραγέλαφο να τσακώνονται δημόσια οι υπουργοί του «επιτελικού» κράτους του για κάθε φιάσκο και τις ευθύνες για τις παλινωδίες της κυβέρνησής του.

Από τις μάσκες αλεξίπτωτα στους μαθητές, το κομφούζιο στις συγκοινωνίες εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων, μέχρι την παντελή αδιαφορία για τις πρωτοφανείς καταστροφές στην Καρδίτσα και την ιστορική εξαπάτηση με την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών».»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Κάθε αδιέξοδο και κάθε παλινωδία σε βάρος των πολιτών έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.»

Τι είπε ο Μητσοτάκης

Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα στους υπουργού του, , υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση συνιστά «συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε».

«Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα. Έχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις», τόνισε σε αυστηρό τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ