Ποιες είναι οι γυναίκες μέλη της «ΟΛΑ» που αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.


Στην αντιτρομοκρατική, γνωρίζουν ότι το «παζλ» των μελών συμπληρώνουν δύο ακόμη άνδρες ενώ σε αντίθεση με άλλες οργανώσεις δεν υπάρχει διαχωρισμός σε επιχειρησιακούς και θεωρητικούς.

«(…) Στο τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ αλλά και στο πρώτο χτύπημα της ΟΛΑ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζουμε ότι υπήρχαν γυναικείες παρουσίες. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι στη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση συμμετέχουν μια έως δύο γυναίκες και μάλιστα στον επιχειρησιακό βραχίονα»: αυτό είπαν στο CNN Greece στελέχη της Κατεχάκη σχετικά με τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης.

Στην αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece Μίνα Καραμήτρου, γνωρίζουν ότι το «παζλ» των μελών συμπληρώνουν δύο ακόμη άνδρες ενώ σε αντίθεση με άλλες οργανώσεις δεν υπάρχει διαχωρισμός σε επιχειρησιακούς και θεωρητικούς, καθώς όπως όλα δείχνουν όλα τα μέλη συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Όσον αφορά στις γυναίκες της οργάνωσης, οι Αρχές έχουν βάλει μέσα στον «κύκλο» των υπόπτων συγκεκριμένα πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με έντονη δράση στο αντάρτικο πόλης αλλά και με παρουσία στον αναρχικό χώρο εδώ και αρκετά χρόνια.

Η ανακάλυψη της προκήρυξης της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» σε στικάκι USB που βρέθηκε στο σπίτι του 42χρονου συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα, απλώς επιβεβαίωσε τις υποψίες που από καιρό είχαν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Το ερώτημα που γεννάται τώρα είναι εάν ο 42χρονος είχε ή όχι παρουσία σε ενέργειες της οργάνωσης -κάτι που ερευνούν οι Αρχές με μεγάλη προσοχή.

Υψηλόβαθμα στελέχη του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι ο 42χρονος να έκανε το μοιραίο για αυτόν λάθος και να μην είχε εξαφανίσει το στικάκι με την προκήρυξη.

Και αυτό γιατί όσο τον είχαν στο «μικροσκόπιο» και είχαν γίνει… σκιά του, είχαν διαπιστώσει ότι πρόσεχε την κάθε του κίνηση.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως περιέγραφαν στο CNN Greece, άτομα που πήραν μέρος στην επιχείρηση σύλληψής του ότι πολλές φορές πετούσε τα σκουπίδια και από πάνω και φρόντιζε να ρίχνει χλωρίνη για να μην αφήνει τα ίχνη του ούτε σε αυτά!

Την ίδια πάντως ώρα, η έρευνα για άλλα κρησφύγετα ή γιάφκες συνεχίζεται και μάλιστα δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να φέρει αποτελέσματα.

Παρά το γεγονός ότι το 2015 ήταν ένα κομβικό σημείο, όπου η οργάνωση άφησε τα χτυπήματα με καλάσνικοφ και άρχισε να χτυπά με ωρολογιακούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι Αρχές πιστεύουν ότι κάπου υπάρχουν στοιχεία από εκείνη την πρώτη περίοδο δράσης της ΟΛΑ -αν και δίνουν περισσότερες πιθανότητες τα καλάσνικοφταυτότητα να είναι ήδη εξαφανισμένα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ