Κορονοϊός: «Βόμβα» Αρκουμανέα – «Κάποιοι νοσηλευτές στο γηροκομείο νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες»


Τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρνα τους 40, ενώ όπως υποστήριξε κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες

Δραματική είναι η κατάσταση στον γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς ο πρόεδρος τους ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, έκανε λόγο για πολύ μεγάλη διασπορά κορoνοϊού μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρνα τους 40, ενώ όπως υποστήριξε κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

Το πρωί της Πέμπτης ασθενοφόρα ξεκίνησαν επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα από το γηροκομείο σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική.

«Θα πρέπει καταρχάς να βγάλουμε τα συμπεράσματα γνωρίζοντας τα πλήρη δεδομένα για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις, και ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος στους οίκους ευγηρίας… Πρέπει να φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού, με μέτρα όσον άφορα τους εργαζομένους ή τους προμηθευτές» υπογράμμισε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας – Υγείας του Παιδιού στην Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Στο νοσοκομείο μεταφέρονται ηλικιωμένοι από το γηροκομείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί η επιχείρηση μεταφοράς 21 ηλικιωμένων, με τουλάχιστον τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, από τον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπιστήκαν 32 κρούσματα του νέου κορονοϊού. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία αναφοράς.

Έχουν διακομισθεί δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων.

Την Τετάρτη, μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο γηροκομείο που βρίσκεται στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα εντοπίστηκαν συνολικά 32 κρούσματα.

Στο γηροκομείο έσπευσαν οι καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το βράδυ της Τετάρτης.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας, έπειτα από την επίσκεψή του σε γηροκομείο της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, όπου βρέθηκαν 32 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό. Ο κ. Τσιόδρας εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά», ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι».

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ