Εκτός ορίων ο Ακάρ: Ζητά να αποστρατικοποιηθεί το Καστελόριζο


Μπορεί οι Τούρκοι να μιλούν για διάλογο και συνεννόηση με την Ελλάδα, ωστόσο οι προκλητικές δηλώσεις και παράλογες απαιτήσεις τους τίθενται συνεχώς στο τραπέζι.

Τελευταίο «επεισόδιο» σημειώνεται από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος θέτει ξανά θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και μιλά ειδικά για το Καστελλόριζο.

Σε ένα συνέδριο που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ξανά στις θέσεις της Τουρκίας. Μιλάει επίσης για διαφωνίες που εκκρεμούν στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο καθώς και για μονομερείς αξιώσεις της Ελλάδος και της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας.

Θρίλερ: Θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία;

Στις Βρυξέλες υπάρχει πυρετός διαβουλεύσεων για το κατά πόσο θα συμπεριληφθεί στο κείμενο των συμπερασμάτων εκτός της καταδίκης των ευρωπαίων και η λίστα των κυρώσεων που έχει προετοιμάσει εδώ και καιρό ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Ευρωπαίος αξιωματούχος σημειώνει: «Δεν μπορεί και διάλογο και ενίσχυση της τελωνειακής Ένωσης και να κάνει αυτά που κάνει. Αν συνεχίσει ..κυρώσεις».

Από τα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα και βρίσκονται σε εξέλιξη φάνηκαν καθαρά από το κλίμα που αποτύπωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ που μιλώντας στην Γερμανική βουλή επεσήμανε πως φθάσαμε στο παρά ένα του πολέμου δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα της κρισιμότητας της Συνόδου: «Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στην στρατιωτική σύγκρουση και την ειρηνική διευθέτηση» είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ