Κορονοϊός: Δύσκολος μήνας ο Σεπτέμβριος – Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν συνολικά


Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον μήνα Σεπτέμβριο (αναλυτικοί πίνακες)

Ο χειρότερος μήνας αναφορικά στην καταγραφή θυμάτων, αναδείχθηκε ο Σεπτέμβριος στην Ελλάδα, με 125 συμπολίτες μας να χάνουν την ζωή τους. Μάλιστα, ο αριθμός μεταφράζεται στο 1/3 των θανάτων που έχουν προκληθεί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό συνολικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ οι νεκροί στην Ελλάδα, στις 31 Αυγούστου ήταν συνολικά 266, με τον αριθμό να πραγματοποιεί «άλμα» τον Σεπτέμβριο φτάνοντας τους 391.

Οι χειρότερες μέρες σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ ήταν η 17η και η 24η Σεπτεμβρίου, όταν καταγράφηκαν από 9 θάνατοι ημερησίως.

Δείτε το γράφημα από τον ΕΟΔΥ που δείχνει την εξέλιξη των θανάτων στη χώρα μας, από την έναρξη της πανδημίας, τον Μάρτιο.

grafima-koronoios.jpg

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορονοϊού, αυτά ανέρχονται συνολικά σε 18.475 (ημερήσια μεταβολή +2.0%), εκ των οποίων 56.1% είναι άνδρες. Από τα 18.475 κρούσματα τα 2927 (15.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 7598 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκθεση του ΕΟΔΥ στις 31 Αυγούστου ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ήταν 10.317. Τα περισσότερα κρούσματα καθημερινά καταγράφονται στην Αττική που βρίσκεται σε «πορτοκαλί» συναγερμό, και όπως δηλώνουν οι ειδικοί είναι ένα βήμα πριν από το «κόκκινο». Την Τετάρτη, από τα 354 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 195 αφορούσαν στην Αττική, όπου βρίσκονται εν ισχύ έκτακτα μέτρα σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας.

Οι ηλικίες

Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 78 (71.8% άνδρες). Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ