Σύνοδος Κορυφής: Γιατί η Ελλάδα αρνήθηκε το προσχέδιο – Ο εκνευρισμός του Μητοτάκη


Κρίσιμες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες – Οι Ευρωπαίοι νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, καθώς η Ελλάδα αρνήθηκε το προσχέδιο που παρουσιάσθηκε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο που έφτασε στα χέρια των «27» δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Τουρκία και στις επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «μπλοκάρει» τις εργασίες της Συνόδου, διεκδικώντας αλλαγές που «να αντικατοπτρίζουν πληρέστερα τις ελληνικές θέσεις», όπως επισήμαιναν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο όχι απλά δεν είχε αναφορά για κυρώσεις, αντιθέτως, το μόνο που αναφέρονταν ήταν πως «η ΕΕ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία και τα μέσα που έχει στη διάθεση της προκειμένου να διασφαλίσει το σεβασμό και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου».

Όπως, αναφέρει: «Υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούνται εποικοδομητικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση θεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ηγέτες της ΕΕ συμφωνούν να δρομολογήσουν μια θετική πολιτική ατζέντα ΕΕ – Τουρκίας με ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης και τη διευκόλυνση του εμπορίου».

Προφανώς, οι Ευρωπαίοι μας κάνουν πλάκα και μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας, καθώς, αυτά είναι ορισμένα από τα αιτήματα του καθεστώτος Ερντογάν. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Προφανώς, κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να το δεχτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αντέδρασε έντονα «μπλοκάροντας» τη συνέχεια της Συνόδου Κορυφής.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση έχει μακρύ δρόμο ακόμη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ