Ντόναλντ Τραμπ: Η επίσημη δήλωση του γιατρού του


Πριν καλά καλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ προλάβει να ανακοινώσει μέσω Twitter ότι τίθεται σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, ήρθαν τα αποτελέσματα των τεστ που ανέδειξαν τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγό του θετικούς στην Covid-19.

Τον γύρο του κόσμου κάνει από το πρωί η είδηση ότι το πρώτο ζεύγος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, λίγες ώρες αφότου γνωστοποιήθηκε ότι στενή συνεργάτιδα του ζεύγους ήταν επίσης επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πριν καλά καλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ προλάβει να ανακοινώσει μέσω Twitter ότι τίθεται σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, ήρθαν τα αποτελέσματα των τεστ που ανέδειξαν τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγό του θετικούς στην Covid-19.

«Θα το ξεπεράσουμε μαζί. Ξεκινάμε άμεσα καραντίνα και ανάρρωση», έγραψε στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.

Κάτι που έκανε ο γιατρός της αμερικανικής προεδρίας, Σον Κόνλεϊ.

«Είναι καλά», διαβεβαίωσε ο θεράπων ιατρός, σε γραπτή δήλωσή του, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του τεστ, προσθέτοντας ότι ο Τραμπ θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της περιόδου της «ανάρρωσής» του και τονίζοντας πως θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του» κανονικά, εξ αποστάσεως.

«Η ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου θα παραμένει σε επαγρύπνηση και εκτιμώ τη στήριξη που μας παρέχεται από μερικούς από τους μεγαλύτερους ιατρικούς επαγγελματίες και φορείς», αναφέρεται επίσης στη δήλωση, ενώ προστίθεται ότι θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις για την πορεία της υγείας του προεδρικού ζεύγους.

Η αμερικανική προεδρία γνωστοποίησε παράλληλα ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Τραμπ στη Φλόριντα έχει πλέον ακυρωθεί.

Μια στενή συνεργάτιδα του Τραμπ, η Χόουπ Χιξ, έγινε γνωστό νωρίτερα ότι παρουσιάζει συμπτώματα της COVID-19.

Σύμφωνα με το CNN η διάγνωση αυτή αποτελεί την πιο σοβαρή απειλή σχετικά με την υγεία Αμερικανού προέδρου εδώ και δεκαετίες.

Στα 74 του, ο Τραμπ συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα υψηλότερου κινδύνου για σοβαρές επιπλοκές από τον ιό, ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο περισσότερων από 200.000 Αμερικανών στις ΗΠΑ και περισσότερων από 1 εκατομμύριο ανθρώπων παγκοσμίως.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ