Προειδοποίση Σαρηγιάννη: «Ακόμα και πάνω από 600 κρούσματα την ημέρα μέχρι τον Δεκέμβρο»

Τα κρούσματα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2.000 ημερησίως σε περίπτωση που υπάρξει συνδυασμός του Covid-19, με τον ιό της γρίπης Η1Ν1

Να γίνει καθολική χρήση της μάσκας επιμένει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης ο οποίος προχώησε σε νέες προειδοποιήσεις για τον αριθμό των ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού, που κινδυνεύει να ξεφύγει.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα υπολογισμούς και με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, ο αριθμός θα κυμαίνεται στα 300+ κάθε μέρα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Προς το τέλος του Νοεμβρίου θα ανεβούμε στα 400+, ενώ στο τέλος του Δεκεμβρίου στα 600+ μέσο όρο κάθε μέρα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή αν υπάρξει συνδυασμός του Covid-19, με τον ιό της γρίπης Η1Ν1, τα κρούσματα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2.000 ημερησίως.

Ο καθηγητής επέμεινε, στη συνέχεια για την καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, τονίζοντας ότι πρόκειται για το πιο αποτελεσματικό και λιγότερο επώδυνο μέτρο.

Ελάχιστοι έλεγχοι στα γηροκομεία

Μιλώντας για τα κρούσματα στα γηροκομεία και τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, ο Δημήτρης Καμπανάρος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Ηλικιωμένων σημείωσε πως «το πρωτόκολλο που έχει δοθεί από τον ΕΟΔΥ περιλαμβάνει μέτρα προληπτικά, αλλά και μέτρα διαχείρισης ενός κρούσματος, αν εμφανιστεί σε μια μονάδα».

Μια σημαντική πτυχή του προβλήματος, όπως σημείωσε ο κ. Καμπανάρος έχει να κάνει με το γεγονός πως εδώ και μήνες έχουν γίνει ελάχιστοι έλεγχοι σε αυτές τις μονάδες. «Έχουν γίνει τεστ μία ή δύο φορές από τον Μάιο, όταν στο εξωτερικό γίνονται δύο κάθε μήνα» συμπλήρωσε.

«Τα τεστ αυτά είναι υποχρέωση του κράτους, είναι αδύνατον να κάνουμε με δικούς μας πόρους δύο φορές το μήνα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους», ακτέληξε.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here