Κορονοϊός: «Βόμβα» Γεωργιάδη – Τι μπορεί να αλλάξει στην εστίαση


Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν για ακόμα μια φορά κατά αναφορικά σε ένα νέο γενικό lockdown.

Ανοικτό ενδεχόμενο, στο κλείσιμο της εστίασης στην Αττική, νωρίτερα από τα μεσάνυχτα που ισχύει μέχρι σήμερα, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωγιάδης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «αυτή τη στιγμή δεν είναι επί θύραις το εν λόγω μέτρο, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της πανδημίας». Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (2/10), αναφέρθηκε στη συνέχεια στο παράδειγμα της Ολλανδίας όπου κλείνουν στις 10:00 το βράδυ όλα τα μπαρ και εστιατόρια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν για ακόμα μια φορά κατά αναφορικά σε ένα νέο γενικό lockdown. «Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Άρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στόχος των όποιων νέων μέτρων είναι να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα για να μειωθεί και η μετάδοση του ιού», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας ότι γίνονται πάνω από 25.000 τεστ ημερησίως.

«Οι καταλήχεις βλάπτουν την νεολαία»

Αναφορικά με τις καταλήψεις στα σχολεία ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «βλάπτουν τη νεολαία», ενώ συμπλήρωσε ότι η χθεσινή πορεία που πέρασε μπροστά από το γραφείο του στο Σύνταγμα, ήταν μόνο κατά τα λεγόμενα μαθητική, αφού «τα παιδιά δεν ήταν παιδιά, αλλά αναρχικοί». «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μαθητές έριξαν μολότοφ με δυναμίτη πάνω στα ΜΑΤ», συμπλήρωσε. «Είναι ντροπή να συνδέουμε το χθεσινό λεγόμενο μαθητικό συλλαλητήριο με τους μαθητές».

Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σύμφωνος με το μέτρο να μην λαμβάνουν μέρος στην τηλεκπαίδευση όσοι μαθητές μετέχουν στις καταλήψεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι μαθητές αυτοί αποκλείονται από μόνοι τους από την τηλεκπαίδευση. «Γίνεται να παρακολουθείς τα μαθήματά σου και ταυτόχρονα να κάνεις κατάληψη;» αναρωτήθηκε τέλος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ