Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα στην Ελλάδα – Αγωνία για την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ


Με αγωνία αναμένεται η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Οπως όλα δείχνουν σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων θα πιάσει… ταβάνι και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε κονσερβοποιία στην Πέλλα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμανε συναγερμός στη Σκύδρα του Νομού Πέλλας, καθώς βρέθηκαν 114 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε κονσερβοποιία.

Η εταιρία που απασχολεί 400 εργαζόμενους τίθεται σε αναστολή από σήμερα 2/10/2020 και μέχρι τις 11/10/2020.

Η αναστολή λειτουργίας της εταιρείας στο Μαυροβούνι αποφασίστηκε εσπευσμένα με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ύστερα από τα αποτελέσματα σειράς τεστ που έγιναν στο προσωπικό της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των κρουσμάτων, αναμένεται να αυξηθεί.

Στη Σκύδρα σπεύδει ο Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας, Υποπτέραρχος Δ. Xατζηγεωργίου προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει:

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες, από 2 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 έως 11 Οκτωβρίου και ώρα 12.00.

Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ