Ποια Σύνοδος και ποια τελεσίγραφα στην Τουρκία; Δύο τουρκικές NAVTEX κοντά σε Κρήτη και Καστελόριζο

Νόμιζαν οι Ευρωπαίοι πως θα αναγκάσουν τον Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις – Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν και ξεκίνησαν πάλι τις επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου – Ας δουν οι Ευρωπαίοι ποιο είναι το καθεστώς που χαϊδεύουν.

Δεν πρόλαβε να… στεγνώσει το μελάνι του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, το οποίο περιλαμβάνει σαφείς προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα, και το καθεστώς Ερντογάν βγάζει πάλι τα πλοία του στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει, σε περίπτωση μονομερών ενεργειών και παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας, όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της και τα συμφέροντα των κρατών μελών της.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, εξέδωσε δύο αντι-Navtex ως απάντηση σε Navtex που είχε εκδώσει ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού μας Ναυτικού, για ασκήσεις στην περιοχή.

Αναλυτικά, η Τουρκία με τη μια αντι-Navtex δεσμεύει περιοχή Νοτιοανατολικά της Κρήτης, σε περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου, το οποίο πρωτοκολλήθηκε χθες αργά το βράδυ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, δέκα περίπου μήνες μετά την κατάθεσή του, ενώ με τη δεύτερη αντι-Navtex δεσμεύει περιοχή νότια του Καστελόριζου.


Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και έτσι καταρρέει το αφήγημα των κυβερνώντων πως και καλά φοβήθηκε η Τουρκία μην τυχόν και τις κόψουν το νερό απ΄ τα λάχανα οι ευρωπαίοι και πέσουν κυρώσεις και μπλα μπλα ακατάσχετο και θα συμμορφωθεί…η ουσία είναι μια : η ευρώπη είναι έκθετη απέναντι μας και με την χαλαρότητα της που είναι σκόπιμη, δίνει την έγκριση της στις νέες επιθετικές ενέργειες των Τούρκων με τις NAVTEX κλπ…
    Να το πάρουμε είδηση επιτέλους, δεν υπάρχει ούτε ευρώπη αλλά πολύ περισσότερο ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, μόνο λόγια ανέξοδα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here