ΣΥΡΙΖΑ – Σακελλάρης: Οργισμένη ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης για τη Σύνοδο Κορυφής


Σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική και συγκεκριμένα κατά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ασκεί το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Σακελλάρης.

Ο ίδιος κάνει λόγο για διπλωματική ανεπάρκεια της κυβέρνησης και υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια της Συνόδου όχι μόνο, δεν κατοχυρώθηκε κατάλογος κυρώσεων, όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ένας αυτοματοποιημένος μηχανισμός επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση μελλοντικών παραβατικών ενεργειών της Τουρκίας, αλλά και δεν καταδικάστηκαν οι ενέργειες της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά μόνο στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κατευναστικής πολιτικής Μητσοτάκη. Αυτός είναι ο απότοκος του “προβλέψιμου” συμμάχου. Αυτά είναι οι συνέπειες της μυστικής διπλωματίας της ΝΔ», επισημαίνει ο κ. Σακελλάρης, προσθέτοντας πως «η διπλωματική ανεπάρκεια της σημερινής κυβέρνησης θα διδάσκεται κάποτε σε Ανώτατες Σχολές ως παράδειγμα προς αποφυγή.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σακελλάρη:

«Για τη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Το να αναφερθεί κανείς στην αδυναμία της Ε.Ε. να λειτουργεί ως ενιαία πολιτική οντότητα και με ενιαίους κανόνες δεν έχει καμία σημασία. Η Ε.Ε. είναι αυτή που είναι. Ένας αχταρμάς αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων όπου το δάσος ως έννοια δεν υπερβαίνει ποτέ την αξία του ατομικού δέντρου.

Ως εκ τούτου σημασία έχει να εξετάσουμε τι κάνουμε εμείς ως χώρα στις συγκεκριμένες συνθήκες. Τη στιγμή δηλαδή που οι παράνομες δραστηριότητες στη κυπριακή ΑΟΖ συνεχίζονται, που αναρτάται επισήμως το τουρκολιβυκό σύμφωνο στον ΟΗΕ, που προκλητικές navtex από την τουρκική πλευρά συνεχίζουν να εκδίδονται και οι εμπρηστικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων διαδέχονται η μια την άλλη.

Στη συγκυρία αυτή έχουμε μια κυβέρνηση που δηλώνει ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα των αποφάσεων της συνόδου της Ε.Ε. όπου, όχι μόνο, δεν κατοχυρώθηκε κατάλογος κυρώσεων όπως ένα μήνα πριν έλεγε ο κ. Μπορέλ, όχι μόνο δεν ενεργοποιεί έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση μελλοντικών παραβατικών ενεργειών της Τουρκίας, αλλά και δεν καταδικάζονται οι ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά μόνο στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ανακοίνωσαν μέτρα εναντίον Λευκορώσων αξιωματούχων, αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα κατά Τούρκων τη στιγμή που όποιος αντιπολιτεύεται τον Ερντογαν καταλήγει, τουλάχιστον, φυλακή. Οι «εταίροι» μας τηρούν ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδας και μιας χώρας που διατηρεί δύναμη κατοχής στην Κύπρο και casus belli εις βάρος μας, αν ασκήσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα με βάση το διεθνές δίκαιο.

Και η ΝΔ πανηγυρίζει!

Και όχι μόνο αυτό. Απαλείφθηκε και ο όρος κυρώσεις από το κείμενο της Ε.Ε. και πλέον μιλάμε για «εργαλειοθήκη».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κατευναστικής πολιτικής Μητσοτάκη. Αυτός είναι ο απότοκος του «προβλέψιμου» συμμάχου. Αυτά είναι οι συνέπειες της μυστικής διπλωματίας της ΝΔ.

Υ.Γ. Για κυρώσεις που δαγκώνουν μας έλεγαν…… Για απομονωμένη Τουρκία μας έλεγαν.

Υ.Γ.2 Η διπλωματική ανεπάρκεια της σημερινής κυβέρνησης θα διδάσκεται κάποτε σε Ανώτατες Σχολές ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Υ.Γ.3 Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Με την αναθεωρητική και παραβατική πολιτική του Ερντογάν μας χωρίζουν, όμως, τα πάντα!»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ