ΗΠΑ: Ο Τραμπ λαμβάνει πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων – Τα νεότερα για την υγεία του


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία για τoν Covid-19, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση, ανακοίνωσε απόψε ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του Αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

ΗΠΑ: Το ντιμπέιτ των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων θα διεξαχθεί κανονικά

Η τηλεμαχία μεταξύ των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων, του Ρεπουμπλικάνου Μάικ Πενς και της Δημοκρατικής Κάμαλα Χάρις, θα γίνει κανονικά, μολονότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε απόψε η επιτροπή που οργανώνει τα ντιμπέιτ.

Ο Πενς και η Χάρις νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσαν και οι δύο, ξεχωριστά, ότι εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στην Covid-19. Μια πηγή της Επιτροπής Προεδρικών Τηλεμαχιών ανέφερε ότι δεν προβλέπεται να ακυρωθεί το μεταξύ τους ντιμπέιτ που είναι προγραμματισμένο να γίνει στη Γιούτα την ερχόμενη Τετάρτη.

Το ζεύγος Μακρόν εύχεται “ταχεία ανάρρωση” στο ζεύγος Τραμπ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ ευχήθηκαν «γρήγορη ανάρρωση» στον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ, στέλνοντάς τους ένα «μήνυμα φιλίας», όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Στα μηνύματά τους, στα αγγλικά, οι Μακρόν «εξέφρασαν και οι δύο τα φιλικά τους αισθήματα και ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ», αναφέρει η ανακοίνωση. «Μείνετε δυνατοί», καταλήγει το μήνυμα του Γάλλου προέδρου προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πολλοί ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο έστειλαν τις ευχές τους στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος αναγκάστηκε να διακόψει την προεκλογική εκστρατεία του αφού βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Προσευχόμαστε για ταχεία και πλήρη ανάρρωση του Ντόναλντ Τραμπ

«Προσευχόμαστε στον Θεό για την ταχεία και πλήρη ανάρρωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ και της πρώτης κυρίας της χώρας», σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Μάλιστα, όπως επισημαίνει, «Προσευχόμαστε διαρκώς για τον καθένα και την καθεμία που έχουν νοσήσει και έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ