Με «ήπιο πυρετό» στο νοσοκομείο ο Τραμπ – Δεν παραδίδει στον αντιπρόεδρο Πενς τα ηνία των ΗΠΑ


Κορονοϊός: Το προεδρικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε χθες Παρασκευή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου θα νοσηλευθεί ο αρχηγός του κράτους «για μερικές ημέρες», σύμφωνα με την προεδρία, μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

Ο αμερικανός πρόεδρος, που βάδισε ως το ελικόπτερο φορώντας μάσκα, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο μεγιστάνας δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, καθώς εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ενώ απομένει ένας μήνας ως τις προεδρικές εκλογές, η εκστρατεία του Τραμπ ανεστάλη απότομα σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση και στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία.

Αρκετά προβεβλημένα στελέχη του GOP, ανάμεσά τους η πρόεδρός του Ρόνα Μακντάνιελ και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, που είχε πάει πρόσφατα στον Λευκό Οίκο, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί.

Οι πρώτες δηλώσεις Τραμπ για την εισαγωγή του στο νοσοκομείο

Για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, λίγες ώρες αφότου διαγνώστηκε με κορονοϊό, ενημέρωσε με μήνυμά του προς τον αμερικανικό λαό, ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέλω σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη . Πηγαίνω στο νοσοκομείο Walter Reed και νιώθω πολύ καλά. Θέλω να βεβαιωθούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η Πρώτη Κυρία είναι πολύ καλά. Σας ευχαριστώ πολύ. Το εκτιμώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», αναφέρει το μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ:

Στη συνέχεια μπήκε στο ελικόπτερο για να μεταφερθεί στο Walter Reed.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι διευκρίνισε ότι ο Ρεπουμπλικάνος «θα εργάζεται» από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ (Βηθέσδα, Μέριλαντ)

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με το προεδρικό ελικόπτερο, του Marine One, καυώς περίμενε τον Τραμπ μπροστά στον Λευκό Οίκο, όπου βρίσκεται σε καραντίνα, για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

«Ο πρόεδρος Τραμπ διατηρεί υψηλό ηθικό, παρουσιάζει ελαφριά συμπτώματα, και εργάστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπός του.

32 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η προεκλογική εκστρατεία του επιχειρηματία του τομέα των ακινήτων που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ και διεκδικεί την επανεκλογή του την 3η Νοεμβρίου διακόπηκε απότομα μετά την ανακοίνωσή του πως μολύνθηκε από τον κορονοϊό και παρουσιάζει συμπτώματα της COVID-19. Είναι ασαφές εάν θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες το επόμενο ντιμπέιτ του με τον Τζο Μπάιντεν, τον υποψήφιο των Δημοκρατικών που συνεχίζει την εκστρατεία του.

Ο Τραμπ, που θεωρείται πως ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου εξαιτίας της ηλικίας του — είναι 74 ετών — και του γεγονότος ότι είναι υπέρβαρος, λαμβάνει πειραματική θεραπεία αντισωμάτων, που έχει αποδειχθεί πως μειώνει το ιικό φορτίο στις περιορισμένες κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορονοϊού, κατηγορείται από τους αντιπάλους του και άλλους πως τη χειρίστηκε με λάθος τρόπο.

Ο Ομπάμα απευθύνει τις «καλύτερες ευχές» του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε χθες Παρασκευή τις «καλύτερες ευχές του» για ταχεία ανάρρωση στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, παρότι όπως υπογράμμισε κορυφώνεται η «μεγάλη πολιτική μάχη» ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

«Παρότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας μεγάλης πολιτικής μάχης, την οποία παίρνουμε πολύ σοβαρά, θέλουμε επίσης να απευθύνουμε τις καλύτερες ευχές μας στον πρόεδρο των ΗΠΑ και την πρώτη κυρία», είπε ο Ομπάμα, που μίλησε επίσης εξ ονόματος της συζύγου του Μισέλ.

«Η Μισέλ κι εγώ ελπίζουμε ότι, όπως και οι άλλοι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας, θα λάβουν τις ιατρικές φροντίδες που χρειάζονται και θα μπουν στον δρόμο της ταχείας ανάρρωσης», πρόσθεσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν, που διεξαγόταν μέσω διαδικτύου.

Μπάιντεν: «Ο Θεός να σε ευλογεί»

Ο Τζο Μπάιντεν έστειλε το δικό του μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ που δοκιμάζεται από τον κορονοϊό σε νοσοκομείο.

«Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τις δυνατότητές μας. Ο Θεός να σε ευλογεί. Ο Θεός να προστατεύει την πρώτη οικογένεια και κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει αυτόν τον ιό και μπορεί ο Θεός να προστατεύσει τα στρατεύματά μας».

Δείτε το μήνυμα του Μπάιντεν:

Ευχές Μπολσονάρου για «ταχεία ανάρρωση»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ευχήθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «ταχεία ανάρρωση» με μήνυμά του μέσω Facebook το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν ο Ρεπουμπλικάνος εισαχθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και στην πρώτη κυρία Μελάνια», έγραψε. «Με πίστη στον Θεό, θα αναρρώσουν σύντομα και το έργο της διακυβέρνησης της χώρας και η εκστρατεία για την επανεκλογή του δεν θα επηρεαστούν», συμπλήρωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ