Ντόναλντ Τραμπ – Κορονοϊός: Γιατί είναι ασθενής υψηλού κινδύνου;


Αγωνία για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που νοσηλεύεται από την Παρασκευή σε στρατιωτικό νοσοκομείο με πυρετό και βήχα.

«Ασθενή υψηλού κινδύνου», τον χαρακτηρίζουν γιατροί και ειδικοί επιστήμονες.

Αν και κανείς δεν μπορεί να διαβλέψει πώς θα ανταποκριθεί ένας οργανισμός στην «επίθεση» της λοίμωξης Covid-19, η περίπτωση Τραμπ έχει αρκετά ισχυρά ιατρικά δεδομένα: κάποια συνηγορούν υπερ της εύκολης ανάρρωσης, ενώ άλλα όχι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σαφείς προγνωστικούς παράγοντες κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας του, του βάρους του και του γεγονότος ότι είναι άντρας: όλα τα παραπάνω αυξάνουν τις πιθανότητες σοβαρής λοίμωξης από κορονοϊό, αναφέρει το BBC.

Συγκεκριμένα είναι 74 ετών και έχει δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) άνω του 30, ο οποίος υποδεικνύει παχυσαρκία. Ειδικά η ηλικία του είναι ένας σαφής παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη σοβαρής λοίμωξης, αναφέρουν οι ειδικοί, που μπορεί να οδηγήσει έναν ασθενή στο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά συμπτώματα ή ακόμη και στον θάνατο.

Η ηλικία, το βάρος και το φύλο του Τραμπ τον καθιστούν πιο ευάλωτο σε σχέση με τη σύζυγό του, η οποία είναι 24 χρόνια νεότερη, αναφέρουν επιστήμονες στο Bloomberg.

Ωστόσο πρέπει να συνυπολογιστεί ότι πρόεδρος Τραμπ δεν πίνει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ