Εστίες μετάδοσης τα γηροκομεία – Μετά τον Άγιο Παντελεήμονα, συναγερμός και στην Καρδίτσα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για τα δεκάδες κρούσματα στα γηροκομεία με τις ζωές των ηλικιωμένων να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, 4 κρούσματα σε ένα σύνολο εννέα στην περιοχή της Καρδίτσας, που καταγράφηκαν την Παρασκευή, προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως και συγκεκριμένα στο γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά πρόκειται για έξι συνολικά εργαζόμενους γηροκομείου καθώς οι δύο είχαν εντοπιστεί χθες κατά τον έλεγχο που έγινε. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους συνηθισμένους ελέγχους που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προστασία της δημόσιας υγείας στα γηροκομεία όλης της Θεσσαλίας κάθε εβδομάδα.

Συνολικά στο γηροκομείο διαμένουν 22 τρόφιμοι.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here