Τσακαλώτος για ΣΥΡΙΖΑ: Το αρχηγικό κόμμα είναι στα αζήτητα της Ιστορίας

Κάνοντας λόγο για μια πρωτόγονη κρίση και αναφερόμενος φυσικά στην κρίση του κορονοϊού, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, προειδοποιώντας πως εάν η Νέα Δημοκρατία δεν αλλάξει πολιτική η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα μνημόνια «de facto ή de jure».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι χρεοκόπησε τη χώρα σε καιρούς κρίσης λόγω ιδεοληψίας και «πελατειακών εξυπηρετήσεων» σε οικονομικά συμφέροντα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στη φορολογία, παρά την ελπίδα τους ότι οι φοροαπαλλαγές στα ανώτερα στρώματα θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη που θα αντισταθμίσει τις απώλειες εσόδων. Κάτι όμως που δεν έχει συμβεί ποτέ», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα, κληθείς να απαντήσει για την ύφεση αλλά και τις προβλέψεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτιμά ότι η ΝΔ θα ρίξει όλη την προσαρμογή στο σκέλος των δαπανών, όπως αυτές για το Ασφαλιστικό, την Παιδεία και την Υγεία.

«Η πολιτική της ΝΔ είναι θέμα επιλογών. Εφόσον συνεχίζονται οι ίδιες πολιτικές, οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια, de facto ή de jure».

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα ειπώθηκαν περί «πολιτικών απατεώνων», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφεύγει επιμελώς να επαναλάβει τον όρο, τονίζοντας ότι «είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα, παραποιεί τα γεγονότα, εξωραΐζει την πραγματικότητα, συσκοτίζει τις προθέσεις της και τη μεροληψία της υπέρ των πλουσίων και δυνατών».

Ερωτηθείς για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και για το κατά πόσο συμφωνεί στην ιδέα ενός αρχηγοκεντρικού κόμματος, απαντά ότι η προσωπολατρία δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος στην Αριστερά.

«Φυσικά δεν υποτιμώ τη συμβολή των προσωπικοτήτων, για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά στον Αλέξη την έννοια της κυβερνώσας Αριστεράς. Σε κάθε περίπτωση όμως το αρχηγικό κόμμα – που άλλωστε δεν είναι και στις προθέσεις του Αλέξη – είναι στα αζήτητα της Ιστορίας».

«Τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να πείσουν τον Αλέξη να συμπεριφέρεται σαν τους άλλους. Αγνοούν ότι στις αποσκευές της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς υπάρχει έντονα η κριτική στην “προσωπολατρία” και κυρίως στις συνέπειές της» σημειώνει.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here