Ντόναλντ Τραμπ: Αγωνία για τον Αμερικανό πρόεδρο – Για δεύτερη μέρα στο νοσοκομείο με κορονοϊό


Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – «Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες», είπε ανώνυμη πηγή από τον Λευκό Οίκο

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «είναι πολύ καλά» και ότι οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από τους ζωτικούς του δείκτες.

«Ο πρόεδρος είναι πολύ καλά. Κινείται και ζητάει έγγραφα για να τσεκάρει. Οι γιατροί είναι πολύ ικανοποιημένοι από τους ζωτικούς του δείκτες. Τον συνάντησα πολλές φορές σήμερα για διάφορα θέματα», δήλωσε ο Μέντοους στο Reuters.

Σύγχυση επικράτησε νωρίτερα όταν μη κατονομαζόμενη πηγή του Λευκού Οίκου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή πορεία ανάρρωσης από την Covid-19 και ορισμένοι από τους ζωτικούς του δείκτες κατά τις τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ ανησυχητικοί.

Η πηγή δήλωσε ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για την πορεία της υγείας του Τραμπ.

Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις του γιατρού του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ ο οποίος δήλωσε ότι ο Τραμπ δεν παίρνει οξυγόνο, είναι απύρετος εδώ και 24 ώρες, και «είναι πολύ καλά».

Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο γιατρός Κόνλεϊ δεν επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έλαβε σε καμία στιγμή της μέχρι τώρα νοσηλείας του οξυγόνο και επέμεινε ότι αυτήν την στιγμή δεν λαμβάνει οξυγόνο.

Πολλές πηγές, ωστόσο, επιβεβαίωσαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε οξυγόνο στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή πριν από την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Πολλά μέσα ενημέρωσης τα οποία μετέδωσαν τις πληροφορίες της μη κατονομαζόμενης πηγής περί ανησυχητικής κατάστασης της υγείας του Αμερικανού προέδρου μετέδιδαν live την ενημέρωση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους, όταν τους ζητήθηκε να περάσουν σε off the record ενημέρωση. Το γεγονός τροφοδότησε τις εικασίες ότι η μη κατονομαζόμενη πηγή ήταν ο ίδιος ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.

Το πρώτο tweet μέσα από το νοσοκομείο

Την ώρα που όλος ο πλανήτης κατακλύζεται από δημοσιεύματα σχετικά με την πορεία της υγείας του, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στα Social Media.

Λίγες ώρες μετά το ιατρικό ανακοινωθέν από το Walter Reed ότι η υγεία του «βελτιώνεται», ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έκανε το πρώτο του Tweet μέσα από το νοσοκομείο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, θέλησε να ευχαριστήσει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι «με τη βοήθειά τους, αισθάνομαι καλά».

Ο ίδιος ωστόσο, δεν θέλησε να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία της υγείας του.

Θετικός στον κορονοϊό και ο επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπιλ Στέπιεν, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μια ακόμα περίπτωση μέλους του περιβάλλοντος του προέδρου που βρίσκεται θετικό στην Covid-19.

Η είδηση, την οποία αρχικά μετέδωσε το Politico και στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, έγινε γνωστή λίγες ώρες αφού ο ίδιος ο Τραμπ εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο έχοντας διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό. Ο Στέπιεν ταξίδεψε προς και από το Κλίβελαντ με τον Τραμπ και μία ακόμα σύμβουλο, τη Χόουπ Χικς, που επίσης διαγνώσθηκε θετική στην Covid-19, για την τηλεμαχία που έγινε την Τρίτη, σύμφωνα με το Politico. Ο Στέπιεν ήταν επίσης στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο τη Δευτέρα.

Με πληροφορίες από: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ