Γερμανικές ΜΚΟ χέρι – χέρι με Τούρκους δουλέμπορους – Πώς έφερναν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα


Πώς η ΕΥΠ ξεσκέπασε την δράση τους στέλνοντας ομάδα πρακτόρων στα τουρκικά παράλια

Με επιχειρησιακό κωδικό «Αλκμήνη» η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. διερεύνησαν, εν μέσω της κρίσης με τη γείτονα τον Αύγουστο, τον «γκρίζο» ρόλο τεσσάρων ΜΚΟ στη δια θαλάσσης προώθηση από την Τουρκία μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη.

Η «κατευθυνόμενη λαθροδιακίνηση» με φερόμενους ενεχόμενους υπηκόους Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας και Βουλγαρίας, αποκαλύφθηκε με τη μυστική αποστολή δυο μεταναστών στα παράλια της Τουρκίας και τη σκηνοθετημένη συνεργασία τους με μέλη των ελεγχόμενων ΜΚΟ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Από το 2015 τέσσερις γερμανικές ΜΚΟ δρούσαν στη Μυτιλήνη σε στενή συνεργασία με Τούρκους δουλέμπορους, διακινούσαν μετανάστες υπονομεύοντας την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Εισπράττοντας την ίδια ώρα, ευρωπαϊκά κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από έρευνες οκτώ μηνών, Αστυνομία και ΕΥΠ κατάφεραν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» να αποκωδικοποιήσουν τις ενέργειες και τον ρόλο των τεσσάρων ΜΚΟ, να σχηματίσουν δικογραφία στην οποία κατηγορούνται 26 Γερμανοί, δυο Ελβετοί, μια Γαλλίδα, ένας Ισπανός, μια Βουλγάρα, ένας Νορβηγός, μια Αυστριακή και δυο μετανάστες από το Ιράν και το Αφγανιστάν και να συγκεντρώσουν πειστήρια για τον ύποπτο ρόλο τους. Ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και η Αστυνομία αποδίδει κατηγορίες μεταξύ άλλων και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόβαση της Ασφάλειας, της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ στη Μυτιλήνη και οι έρευνες που ακολούθησαν με φυσικές παρακολουθήσεις, τηλεφωνικές επισυνδέσεις και συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων ολοκληρώθηκαν με ένα εντυπωσιακό ρεσάλτο σε σκάφος των ΜΚΟ, πάνω στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πειστηρίων.

Κατά την αποστολή της μυστικής ομάδας πρακτόρων, «Insiders», οι οποίοι μετέβησαν στην Τουρκία παίζοντας τον ρόλο των μεταναστών, ήρθε σε επαφή με τα κυκλώματα εκεί και κατέγραψαν όλη τη θαλάσσια διαδρομή δίνοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες στις ελληνικές Αρχές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ