Βρούτσης: Αναδρομικά και στους κληρονόμους των δικαιούχων – Θέλουμε και πρέπει να τα καταβάλλουμε

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να βρούμε το συντομότερο δυνατό πλαίσιο καταβολής με τη λιγότερη δυνατή χρονοκαθυστέρηση και γραφειοκρατία» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας

Στη Βουλή κατατίθεται τη Δευτέρα, με σκοπό να ψηφιστεί την Τρίτη, η διάταξη που, κατ’ αναλογία και αντιστοιχία, δίνει τα αναδρομικά σε εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους το διάστημα 2015-2016.

«Θα ευθυγραμμιστούν όλα τα συστήματα πληροφορικής του υπουργείου Εργασίας μέσω e-efka και θα γίνει η καταβολή άμεσα, με σκοπό να ικανοποιήσουμε με συνέπεια το χρονοδιάγραμμα που έχει πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να πληρωθούν τον Οκτώβριο» ανέφερε σχετικά ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε προϋπολογίσει δημοσιονομικά ένα κόστος 1,4 δισ. για 1,1 εκατ. συνταξιούχους την περίοδο 2015-2016. Πράγματι, σε αυτόν τον πληθυσμό κάποιοι έχουν φύγει από τη ζωή. Αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να δώσουμε τα συγκεκριμένα χρήματα. Η άσκηση δεν είναι εύκολη. Μακάρι η καταβολή σε κληρονόμους των συγκεκριμένων ποσών να γινόταν με την ίδια ευκολία που θα τα καταβάλλουμε στους εν ζωή συνταξιούχους. Εδώ θέλει άλλη διαδικασία και η άσκηση που διεξάγουμε αυτή τη στιγμή είναι πώς θα αποφύγουμε τη γραφειοκρατία. Αν μπούμε στη διαδικασία και έρχονται στον e-efka χαρτιά που να πιστοποιούν τα κληρονομικά δικαιώματα, θα πάρει πάρα πολύ χρόνο» εξήγησε ο υπουργός.

«Σίγουρα» συνέχισε, «δεν θα αποφύγουμε τη γραφειοκρατία, σίγουρα θα ακολουθηθεί μία ξεχωριστή οδός. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να βρούμε το συντομότερο δυνατό πλαίσιο καταβολής με τη λιγότερη δυνατή χρονοκαθυστέρηση και γραφειοκρατία. Υπάρχουν διάφορα σενάρια στο τραπέζι, να δούμε ποιο θα εφαρμόσουμε τελικά. Είναι προϊόν συζήτησης και απόφασης. Αυτό που μας απασχολεί είναι να βρούμε μία λύση να καταβάλλουμε αυτά τα λεφτά».

«Δυστυχώς, κάποιοι έχουν φύγει από τη ζωή, είναι ένα ζήτημα. Ναι, θέλουμε να τα καταβάλλουμε και πρέπει να τα καταβάλλουμε στους κληρονόμους τα συγκεκριμένα χρήματα… Τον τρόπο και τη διαδικασία είναι ένα ζήτημα το οποίο θα αποφασίσουμε, βλέποντας τα πράγματα» σημείωσε.

«Το ζήτημα είναι ότι υπάρχει η βούληση να καταβληθούν. Το πρόβλημά μας είναι να αποφύγουμε τη γραφειοκρατία. Θα δούμε πώς θα την αποφύγουμε, γιατί αν μπούμε στο τυπικό -καθαρά γραφειοκρατικά έγγραφα και υποβολή κειμένων, εγγράφων, ποιοι είναι πιστοποιημένοι κληρονόμοι του θανόντα ή της θανούσης- θα είναι μία διαδικασία που θα κρατήσει χρόνια. Πρέπει να αποφύγουμε όλο αυτό, με έναν τρόπο εύκολο, να βρούμε πώς μπορούμε να καταβάλουμε τα χρήματα με τη λιγότερη γραφειοκρατία. Το επεξεργάζεται ήδη ένα επιτελείο στον e-efka» κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here