Ντόναλντ Τραμπ: Παραμένει νοσηλευόμενος στη χλιδάτη σουίτα «στρατηγείο» – «Θα επιστρέψω σύντομα»


Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διακομίστηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο με «ήπια» – σύμφωνα με τους γιατρούς του – συμπτώματα κορονοϊού, διαβεβαίωσε, πως αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και υποσχέθηκε πως «θα επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσινγκτον.

«Όταν ήρθα εδώ, δεν ήμουν πολύ καλά», παραδέχθηκε ο αρχηγός του ισχυρότερου κράτους του κόσμου, ο οποίος εισήχθη την Παρασκευή σε ειδική πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ, στη Βηθέσδα (Μέριλαντ), όχι μακριά από την αμερικανική πρωτεύουσα.

«Αρχίζω να αισθάνομαι πολύ καλύτερα τώρα, δουλεύουμε σκληρά ώστε να αναρρώσω πλήρως. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψω, αδημονώ να τελειώσω την (προεκλογική) εκστρατεία όπως την άρχισα», είπε, διότι «είναι ακόμη ανάγκη να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της», όπως πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας το κεντρικό προεκλογικό του σλόγκαν.

Δείτε το βίντεό του:

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό και ο σύμβουλος του Τραμπ, Κρις Κρίστι

Ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Νιου Τζέρζι Κρις Κρίστι ανακοίνωσε πως αποφάσισε να εισαχθεί σε νοσοκομείο προληπτικά, αφού διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

«Σε συνεννόηση με τους γιατρούς μου, έκανα εισαγωγή στο Morristown Medical Center», ανέφερε ο Κρίστι.

«Αν και αισθάνομαι καλά κι έχω μόνο ελαφριά συμπτώματα, λόγω του ιστορικού μου με το άσθμα αποφασίσαμε ότι αυτό είναι σημαντικό προληπτικό μέτρο».

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Κρίστι ενημέρωσε πως διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκε. Αρκετοί ακόμη συνεργάτες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχουν επίσης μολυνθεί.

Η σουίτα με τα έξι δωμάτια

Ο Ντόναλτ Τραμπ διακομίστηκε με το «Marine One» στο «Walter Reed», το νοσοκομείο που βρίσκεται αρκετά κοντά στον Λευκό Οίκο και παραδοσιακά περιθάλπονται σε αυτό οι πρόεδροι των ΗΠΑ αλλά και ανώτατη αξιωματούχοι της χώρας.

Το εν λόγω νοσοκομείο πήρε το όνομά του από τον ταγματάρχη Ουόλτερ Ριντ (1851-1902), ο οποίος ήταν στρατιωτικός γιατρός και ήταν επικεφαλής της ομάδας που ανακάλυψε πως ο κίτρινος πυρετός μεταδίδεται από τα κουνούπια κι όχι από την ανθρώπινη επαφή. Από το 1909 ως το 2011 το συγκεκριμένο νοσοκομείο λειτούργησε κάτω από τη σημαία του αμερικανικού στρατού ενώ παρέμεινε υπό την επιρροή του και στη συνέχεια εξακολουθώντας να εξυπηρετεί τις ιατρικές ανάγκες των προέδρων και των αξιωματούχων των ΗΠΑ.

Σε αυτό το υπερπολυτελές νοσοκομείο, λοιπόν, διακομίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να καταπολεμήσει τον κορονοϊό. Εντύπωση προκαλούν, βέβαια, οι φωτογραφίες από το εσωτερικό τους προεδρικής σουίτας του «Walter Reed», η οποία αποτελείται από έξι διαφορετικά δωμάτια. Μια ακόμα, εξίσου ευρύχωρη και πολυτελής, σουίτα ανήκει και στην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προφανώς και στην προεδρική σουίτα υπάρχει πλήρης εξοπλισμός για να μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να ασκεί τα καθήκοντά του. Στη διάθεση του Αμερικανού προέδρου υπάρχει ένα υπερσύγχρονο σύστημα τηλεπικοινωνιών κάθε είδους, πλήρες γραφείο με όλα τα απαραίτητα για να μπορεί να εργαστεί, σαλόνι για συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και – προφανώς – ασφάλεια υψηλότατου επιπέδου. Ήδη το «Walter Reed» είναι «κυκλωμένο» από την προσωπική ασφάλεια του προέδρου ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες έχουν διασφαλίσει όλη την περίμετρο σε αρκετά μεγάλη ακτίνα, προκειμένου να είναι βέβαιοι πως δεν θα συμβεί το παραμικρό.

Όσο για την πολυτέλεια που απολαμβάνει ο Αμερικανός πρόεδρος, η λέξη… χλιδή είναι λίγη για να την περιγράψει. Πέρα από το προσωπικό υπνοδωμάτιο που είναι εφάμιλλο με σουίτες των πιο ακριβών ξενοδοχείων του πλανήτη, υπάρχει τραπεζαρία με κρυστάλλινο πολυέλαιο και ανάλογης ποιότητας αντικείμενα σε όλο τον χώρο, προσωπικός σεφ αλλά και προσωπικό εξεταστικό κέντρο…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ