Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι Έλληνες πίσω από το κοκτέιλ φαρμάκων στον Ντόναλντ Τραμπ (vid)


Κορυφαίοι Έλληνες ερευνητές βάζουν την σφραγίδα τους στην μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού

Πριν ακόμη ανακοινωθεί η απόφαση των γιατρών να μεταφερθεί ο Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο, ο θεράπων ιατρός του ανακοίνωσε πως του χορηγήθηκε πειραματικό φαρμακευτικό σκεύασμα, ένα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων που ερευνά η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Regeneron.

Η φαρμακευτική μπορεί να είναι αμερικάνικη, έχει όμως αμιγώς ελληνική καρδιά, καθώς συνιδρυτής της είναι ένας επιστήμονας με ελληνικές ρίζες, ο Τζορτζ Γιανκόπουλος

Στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha μίλησε για τις έρευνες της φαρμακευτικής ένας άλλος Έλληνας επιστήμονας, στην ίδια φαρμακευτική εταιρεία, ο Χρήστος Κυράτσους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ:

Η θεραπεία είναι ένας συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για να μπλοκάρουν την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού, ο οποίος και προκαλεί την ασθένεια Covid-19, αναφέρει η εταιρεία. Πριν τον Ντόναλντ Τραμπ, η θεραπεία δοκιμάστηκε σε ασθενείς που νοσηλεύονταν, αλλά και άλλους που παρέμεναν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Για την ώρα, το φάρμακο μοιάζει ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για ασθενείς με ήπια συμπτώματα.

Η εταιρεία του Ελληνοαμερικανού ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα από τις πρώτες δοκιμές είναι ενθαρρυντικά και ότι σκοπεύει να το χορηγήσει σε 2.000 ακόμα ασθενείς. «Έπειτα από μήνες σκληρής δουλειάς από την ταλαντούχα ομάδα μας, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να παρατηρούμε πως το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron μείωσε γρήγορα το ιικό φορτίο και τα συμπτώματα σε ασθενείς Covid-19» δήλωσε ο Τζορτζ Γιανκόπουλος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ