Πατέλης: Η Microsoft θα καταρτίσει 100.000 Έλληνες – Διαψεύδεται η 13η σύνταξη


Για την επένδυση-μαμούθ της Microsoft στην Ελλάδα με τη δημιουργία συμπλέγματος data center μίλησε, ένας από τους «πρωτεργάτες» της συμφωνίας, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Όπως σημείωσε «τα δεδομένα είναι η βάση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και πρέπει να έχουμε την υποδομή ώστε να είμαστε έτοιμοι» συμπληρώνοντας ότι χρήση των υπηρεσιών που θα παρέχει μπορούν να κάνουν εκτός από το Δημόσιο, τις τράπεζες και τις μεγάλες εταιρείες, και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς το data center θα έχει μια δομή που θα ανανεώνεται συνεχώς.

Αν και απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το project, ο κ. Πατέλης ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι τα data centers θα χτιστούν από το μηδέν κι έχουν βρεθεί ήδη τα οικόπεδα στην Αττική. Ωστόσο, όπως επισήμανε «πρέπει να βλέπουμε την επένδυση αυτή ως έργο υποδομής, καθώς η ίδια η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα καταρτίσει 100.000 Έλληνες και Ελληνίδες σε αυτό το ζήτημα».

Ο οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη τόνισε ότι καθοριστικοί παράγοντες για την προσέλκυση της επένδυσης είναι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας, αλλά και η αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας.

Σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα δώσει 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα υπό τη μορφή επιδόματος, ο κ. Πατέλης υπογράμμισε ότι δεν είναι στο σχεδιασμό της, καθώς είναι επικεντρώμενη στην πληρωμή των αναδρομικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ