Ζαριφόπουλος στον Alpha 98.9: Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας από την επένδυση της Microsoft


Για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα ύψους ακόμη και ενός δισ. ευρώ, μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 και τον δημοσιογράφο Κώστα Τσιτούνα.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση. Προφανώς συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και την αναβαθμίζει στον παγκόσμιο τεχνολογικό και επενδυτικό χάρτη», είπε ο κ. Ζαριφόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή η χώρα μας γίνεται μία από τις λίγες χώρες της Ευρώπης, άλλες επτά στον αριθμό, που θα έχει ένα τέτοιο κέντρο δεδομένων, έναν κεντρικό κόμβο δεδομένων, ένα data center της Microsoft. Αυτό θα στηρίξει την Ελληνική οικονομία και θα βοηθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας» είπε.

Συνέχισε δε λέγοντας πως «θα βοηθήσει δηλαδή με τις πιο γρήγορες ταχύτητες, με χαμηλότερο κόστος, με την ασφάλεια των δεδομένων, τις ελληνικές και νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και συνολικά το ελληνικό επιχειρείν στην ανάπτυξή τους».

Όπως, όμως, είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «αυτό θα φέρει και άλλες επενδύσεις γιατί και άλλες εταιρείες θα θέλουν να βρίσκονται κοντά σε ένα τέτοιο data center και να αξιοποιήσουν, και να απολαμβάνου πιο εύκολες ταχύτητες».

Για τον θετικό αντίκτυπο της επένδυσης αυτής στην ελληνική οικονομία, ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλςο είπε πως «θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ακόμα και για να κατασκευαστεί το κέντρο δεδομένων. Από κει και πέρα αυτό το κέντρο φυλάσσεται, συντηρείται υπάρχουν εξιδεικευμένες θέσεις που θα δημιουργηθούν αλλά θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας, συνολικά στις επιχειρήσεις που θα επωφεληθούν αυτές τις εξέλιξης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ