Πτώση στη Wall Street – O τυφώνας Delta έφερε ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Με πτώση έκλεισε την Τρίτη (6/10) το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αφορμή για τις απώλειες, η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι παγώνει μέχρι τις αμερικανικές εκλογές τις συζητήσεις στο Κογκρέσο για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι μετοχές κινούνταν ανοδικά πριν ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου γνωστοποιήσει την απόφασή του αυτή με ανάρτηση στο twitter.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 375,88 μονάδων (-1,34%), στις 27.772,76 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 177,88 μονάδων (-1,57%), στις 11.154,6 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 47,66 μονάδων (-1,4%), στις 3.360,97 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη για το αργό

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο την Τρίτη.

Ο τυφώνας Delta αναβαθμίστηκε στην κατηγόρια 4 κάτι που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Νοεμβρίου, κέρδισε 1,45 δολ. ή 3,7% και σκαρφάλωσε στα 40,67 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,59 σεντς ή 1,43% στα 41,88 δολ. το βαρέλι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ