Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα μάτια της κυβέρνησης στο Εφετείο – Αντιπροσωπεία της ΝΔ έξω από την αίθουσα


Συντονισμένο στην ώρα της κρίσης για τη Χρυσή Αυγή θα είναι το κυβερνητικό ρολόι αλλά και όλες οι κεραίες της κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Άλλωστε διακριτό τμήμα του πολιτικού και κοινωνικού παλμού που θα «χτυπά» στην οδό Λουκάρεως, έξω δηλαδή από το κτίριο του Εφετείου, ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης για το ναζιστικό μόρφωμα, θα αποτελεί η έντονη, διακριτή και άκρως συμβολική εκπροσώπηση του κόμματος.

Παρόντες θα είναι ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης,αλλά και ο επικεφαλής της γαλάζιας νεολαίας (σ.σ. ΟΝΝΕΔ), Παύλος Μαρινάκης.

Το σημερινό ορόσημο άλλωστε στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης και κυρίως η απάλειψη της Χρυσής Αυγής από τον κοινοβουλευτικό χάρτη, όπως τονίζουν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, προέκυψε χάρη στις δημοκρατικές άμυνες στην χάραξη των οποίων πρωταγωνίστησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και θωράκισαν τα γαλάζια αντανακλαστικά που επέδειξε το κόμμα όταν βρέθηκε και στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όμως, ποτέ η Νέα Δημοκρατία δεν ανέχτηκε το κακό: Ως αντιπολίτευση, αρνηθήκαμε οποιαδήποτε σύμπλευση με τους εκπροσώπους του ακόμη και σε απλές ψηφοφορίες της Βουλής. Και ως κυβέρνηση είμαστε συνειδητοί πρωταγωνιστές στην προσπάθεια να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι από αυτούς εγκλημάτησαν. Για να τιμωρηθούν δίκαια, αλλά αμείλικτα» είχε επισημάνει στο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση δεν περνά απαρατήρητη η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ιδιόμορφο πολιτικό ριμπάουντ σύμφωνα με ορισμένους ή κατά άλλους για ένα καπέλωμα των εξελίξεων που τροφοδότησαν οι γαλάζιες ενέργειες. Όπως έλεγαν στο Newsbomb.gr κυβερνητικά στελέχη δεν θα επιτραπεί η οποιαδήποτε παρερμηνεία της διακηρυγμένης θέσης και στάσης ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα αντιμετωπιστεί θεσμικά, για να μην δημιουργηθεί «η παραμικρή αίσθηση της παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης». Όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι προσεγμένες και φειδωλές τοποθετήσεις δεν μεταφράζονται σε παραχώρηση ή αποποίηση του ιστορικού ρόλου που για ακόμη μια φορά έχει διαδραματίσει το κόμμα.

Χαρακτήριζαν δε, υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, και παρέπεμπαν με νόημα στην τελευταία δημόσια παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «το δίδαγμα από την πολύχρονη επέλαση της ντροπής είναι πως μήτρα της υπήρξε ο τυφλός λαϊκισμός. Ήταν αυτός που καθιέρωσε το ψέμα στον δημόσιο διάλογο. Που πρόβαλε εύκολες και απλοϊκές απαντήσεις σε δύσκολα και σύνθετα ερωτήματα. Και που ένωσε αντίθετα κομματικά συνθήματα κάτω απ’ την ίδια ακραία συμπεριφορά. Σε αυτό το έδαφος της γκρίζας σύγχυσης έπεσε ο σπόρος της μαύρης προπαγάνδας και μεγάλωσε το παράσιτο των νοσταλγών του Χίτλερ».

Υπενθύμιζαν μάλιστα ότι την περίοδο κατά την οποία καταγραφόταν η διευρυμένη απήχηση της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που προέβη σε θολές και καμουφλαρισμένες επιλογές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ