Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό – Η εργαλειοθήκη των ειδικών και τα νέα δεδομένα


Κρίσιμη είναι η αυριανή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορονοιό, με την επιτροπή τον λοιμωξιολόγων να έχει ετοιμάσει μία λίστα μέτρων για την Αττική, την οποία θα παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό.

Και χθες η Αττική αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, με 213 κρούσματα, γεγονός που επιτείνει τον προβληματισμό για το επόμενο διάστημα και με δεδομένο ότι έρχεται χειμώνας και η εικόνα ενδέχεται να επιδεινωθεί.

Η κυβέρνηση προς το παρόν αφήνει στο ντουλάπι τα μέτρα – εφεδρείες και περιμένει να δει την αποτελεσματικότητα των τελευταίων παρεμβάσεων και έπειτα να πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό από την επόμενη βδομάδα και εφόσον τα κρούσματα στην Αττική διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα, να αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Πάντως η κυβέρνηση επιμένει πως είναι απαραίτητη η πιστή τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τους πολίτες.

Αυτό τόνισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας:

«Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές».

Υπό αυτές τις συνθήκες οι επόμενες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου κρίνονται ιδιαιτέρως κρίσιμες και μένει να αποδειχθεί αν τα μέτρα που έχουν επεξεργαστεί οι ειδικοί θα τεθούν σε εφαρμογή τις προσεχείς ημέρες.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοριοποιημένων και στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας, τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας:

Επίπεδο 1: ετοιμότητας,
Επίπεδο 2: επιτήρησης,
Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης και
Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση υγειονομικών μεγεθών και θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής επιδημιολόγων ή και συχνότερα όταν επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ