Δίκη Χρυσής Αυγής: Θα πάνε φυλακή Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και λοιποί;


Δίκη Χρυσής Αυγής: Υψηλή κρίνεται πλέον η πιθανότητα να οδηγηθούν στη φυλακή τα καταδικασθέντα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου δεν κάνει λόγο απλώς για εγκληματική οργάνωση, αλλά τα καθιστά υπεύθυνα για τη διεύθυνσή της.

Η ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα, στο οποίο υπέπεσαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ακόμη έξι στελέχη της Χρυσής Αυγής (Νίκος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος), προβλέπει από 5 έως και 15 χρόνια κάθειρξης.

Προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με την επιβολή των ποινών, θα πρέπει να μεσολαβήσουν κάποια 24ωρα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, με την αγόρευση του εισαγγελέα και με την απόσυρση και πλήρη απόφαση του δικαστηρίου.

«Κλειδί» για τη φυλάκιση – ή την απελευθέρωση με όρους – των καταδικασθέντων θα αποτελέσουν τυχόν αναστολές στην εκτέλεση των ποινών.

Η τριμελής έδρα (Μαρία Λεπενιώτη, Γεσθημανή Τσουλφόγλου και Ανδρέας Ντόκος) ανακοίνωσε την απόφασή της για κάθε υπόθεση ξεχωριστά, με πρώτη τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεύτερη την απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τρίτη τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ και στη συνέχεια για την εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση αυτής.

Η εκφώνηση της απόφασης ξεκίνησε με απόντες το σύνολο των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Κενό ήταν το εδώλιο και του καθ’ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και των περισσοτέρων κατηγορουμένων.

Ο Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Απόφαση δίκης Χρυσής Αυγής: «Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου!»

Σχετικά με την υπόθεση του Παύλου Φύσσα, όλοι κρίνονται ένοχοι εκτός από τους Σαντοριναίο, Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών.

Αναλυτικά:

Άγγος: ένοχος. Αγιοβλασίτης: ένοχος, Δήμου: ένοχος, Καζαντζόγλου: ένοχος, Καλαρίτης: ένοχος, Μιχάλαρος: ένοχος, Πατέλης: ένοχος, Σαντοριναίος: αθώος λόγω αμφιβολιών, Τσακανίκας: αθώος λόγω αμφιβολιών, Τσορβάς Ν. & Αθ.: ένοχοι, Καλαρίτης: ένοχος.

Για την υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Εν συνεχεία υπήρξε αλλαγή κατηγορίας για το ΠΑΜΕ, με τους κατηγορούμενους να κρίνονται ένοχοι για απόπειρα σωματικής βλάβης και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίνονται οι εξής επτά:

Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Παππάς, Ματαθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Μίχος.

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι βουλευτές.

Μάγδα Φύσσα: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου»

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου», και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα

Τόσο όσοι βρίσκονταν εντός της αίθουσας όσο και το τεράστιο συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Εφετείο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας για τη Χρυσή Αυγή.

Απόφαση δίκης Χρυσής Αυγής: Δείτε τι έγινε έξω από το Εφετείο τη στιγμή της ανακοίνωσης

Από τα μεγάφωνα κόσμος ενημέρωνε το πλήθος για τις εξελίξεις μέσα στο δικαστήριο.

Με το άκουσμα της ενοχής του Νίκου Μιχαλολιάκου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ άρχισε να φωνάζει: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ