Ανησυχία στην Κοζάνη: Απανωτά κρούσματα κορονοϊού σε αστυνομικούς

Ο κορονοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του στη χώρα μας με τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών, κάτι το οποίο κάνει τις επόμενες εβδομάδες ακόμη πιο κρίσιμες.

Στα επτά φτάνουν τα κρούσματα σε αστυνομικούς συνολικά στην ΠΕ Κοζάνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του e-ptolemeos.gr με τα περισσότερα, να εντοπίζονται στην Κοζάνη.

Όπως προβλέπεται, έγινε η ιχνηλάτηση επαφών και ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας, έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις, και τηρούνται όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την προφύλαξη των αστυνομικών και εν γένει.

Όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση της Τρίτης ο Γκίκας Μαγιορκίνης, «με την έλευση του χειμώνα αναμένουμε σημαντική αύξηση της μετάδοσης», κάτι το οποίο όπως είπε, βλέπουμε σήμερα σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπου η θερμοκρασία είναι ως και 10 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη από ό,τι στη χώρα μας, γεγονός που ευνοεί και τις συνθήκες συγχρωτισμού στους κλειστούς χώρους.

Η πτώση της θερμοκρασίας εκτιμάται ότι συνδέεται με αύξηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού, πρόσθεσε και ζήτησε την προσήλωση όλων στα μέτρα γιατί όπως είπε κάτι παρόμοιο αναμένουμε να συμβεί και στη χώρα μας, όσο ο καιρός θα χαλάει και η θερμοκρασία θα πέφτει.

Ανησυχία για την Αττική

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι πάνω από το 50% των νέων κρουσμάτων αφορά πλέον σταθερά την Αττική προσθέτοντας πως η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Μάλιστα τόνισε, σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ενδιάμεση, σχετικά ήπια επιδημιολογική κατάσταση, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες από 200 έως 400 κρούσματα ημερησίως».

Ωστόσο σημείωσε ότι αυξήθηκε η συχνότητα των ημερών κατά τις οποίες καταγράφονται πάνω από 5 θάνατοι ανά ημέρα, αλλά και ο αριθμός των διασωληνωμένων που παραμένει πλέον σταθερά πάνω από 80. Όπως συμπλήρωσε σήμερα νοσηλεύονται 98 ασθενείς σε ΜΕΘ για COVID -19, από τους οποίους οι 87 είναι διασωληνωμένοι.

Όπως εξήγησε, η ανταπόκριση που έχουν τα μέτρα στο επιδημιολογικό φορτίο και στην καταγραφή των κρουσμάτων, είναι πιο αργή όταν αφορά μεγάλες περιοχές όπως η Αττική, αλλά επισήμανε πως «δεν έχουμε δει ακόμα αυξητική τάση τέτοια που να μας ανησυχεί, έχουμε αργό ρυθμό αύξησης προς το παρόν» τον οποίο παρακολουθούν οι επιστήμονες, χωρίς προς το παρόν να χρειάζεται να εισηγηθούν επιπλέον μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here