Ο Τραμπ έδωσε «ώθηση» στη Wall Street – Υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Με θετικό πρόσημο έκλεισαν την Τετάρτη (7/10) οι δείκτες του χρηματιστηρίου της Wall Street, στη Νέα Υόρκη.

Οι επενδυτές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την αλλαγή — τουλάχιστον εν μέρει — της στάσης του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διαβεβαίωσε πως θέλει να βοηθηθούν ο τομέας των αερομεταφορών και τα νοικοκυριά.

Αυτό έγινε μία ημέρα αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέκοψε τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, η οποία έχει γονατίσει από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 530,7 μονάδων (+1,91%), στις 28.303,46 μονάδες, καταγράφοντας την καλύτερη συνεδρίασή του από τον Ιούλιο.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 210 μονάδων (+1,88%), στις 11.364,60 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, που θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 58,5 μονάδων (+1,74%), στις 3.419,44 μονάδες.

Κάτω από τα 40 δολάρια ο WTI

Απώλειες σημείωσε την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου, δεχόμενη πιέσεις από την άνοδο των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Νοεμβρίου, υποχώρησε 72 σεντς ή 1,77% στα 39,95 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 48 σεντς ή σχεδόν 1,13% στα 42,17 δολ. το βαρέλι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ